Hlavní obsah

Platil školačkám za sex v autě. Nabízel i kabelku či tričko

Brno

Záliba ve velmi mladých dívkách přivedla do vězení muže z Brněnska. Měl totiž sex se dvěma školačkami a další se neúspěšně pokoušel ke styku přemluvit. Věděl přitom, že dívkám ještě nebylo 15 let. Za pohlavní zneužití a svádění k pohlavnímu styku mu soud vyměřil 30 měsíců vězení. Muž se marně bránil argumentem, že jeho auto je na sexuální praktiky malé.

Foto: Novinky/Právo

Článek

Podle verdiktu soudu devětadvacetiletý Michal Torčík se třemi dívkami nejprve vyrazil na nákup. Pak zůstal v autě jen se čtrnáctiletou dívkou, které předtím koupil tričko a kabelku. A ačkoli věděl, že jí ještě nebylo 15, začal ji přemlouvat k sexu.

„Sahal jí na břicho a stehna a říkal, že když jí koupil kabelku, tak teď zas může něco pro něj udělat ona, čímž myslel sex,“ stálo v popisu skutku.

Když dívka odmítala, začal Torčík nabízet peníze. Nakonec dívka souhlasila a dvojice se na lesní cestě na Brněnsku přesunula na zadní sedačky mužova vozu Audi A5 ve verzi kupé. S dívkou pak měl sex ještě několikrát a celkem jí zaplatit pět až šest tisíc korun.

Znásilnil 13letou dívku. Vrchní soud mu potvrdil šest let vězení

Krimi

Podobně to bylo s další školačkou. Přemlouvání zde podle verdiktu Torčík posílil ještě o lahev vodky a nabídku za sex vyšponoval až na 20 tisíc korun. Pak už třináctiletá dívka souhlasila. Naopak snaha mít styk s poslední dívkou vyšla i přes nabídku peněz naprázdno, a tak před školačkou podle verdiktu muž aspoň masturboval do vyvrcholení.

Torčíka potrestal brněnský městský soud, muž ale s rozhodnutím nesouhlasil a podal odvolání. „Cítí se být nevinen, vše je založeno jen na výpovědích poškozených. Jsou to kamarádky a domlouvaly se mezi sebou. Nebylo ani prokázáno, že by věděl, jaký je jejich věk,“ tvrdil mužův advokát.

Ten se pak vytasil s tvrzením, že v onom audi by k popisovaným sexuálním praktikám vůbec nemohlo dojít. „Jedná se o sportovní vozidlo se svažující se střechou, na zadních sedadlech by takový akt nebyl dost dobře možný. Vozidlo je rozměrově takové, že by něco takového nešlo,“ tvrdil advokát.

Senior půjde za pohlavní zneužití 12leté dívky na čtyři roky do vězení

Krimi

Soud: Sedačky se posunou, v autě je dost místa

Odvolací senát brněnského krajského soudu v čele s Petrem Hlavinou obhajoba nepřesvědčila. „I přes drobné nesrovnalosti považujeme výpovědi poškozených za věrohodné. Obžalovaný vše činil s jediným cílem, tedy dosáhnout svého sexuálního uspokojení,“ prohlásil Hlavina.

„Pokud jde o věk, tak hned, když se obžalovaný s poškozenými seznámil, chtěl vědět, jak se jmenují a kolik jim je. A že se domlouvaly? Ano, ale jen na tom, že uvedou, že šlo jen o jeden sex, ačkoli těch styků tam bylo více,“ připomenul soudce.

Hlavina odmítl také tvrzení, že ve sportovním audi byly popsané praktiky nerealizovatelné. „Jde o třídveřové kupé značných rozměrů. Přední sedačky se při nastupování dozadu dají odsunout a vzadu pak vznikne dost velký prostor,“ kontroval soudce.

„Obžalovaný byl ohrožen sazbou až do osmi let, takže nelze mluvit o nepřiměřeném trestu. A nelze pominout, že s ohledem na okolnosti a charakter případu nebyly splněny podmínky pro podmíněný odklad,“ uzavřel Hlavina.

Skautský vedoucí, který zneužil 39 dětí, je znovu ve vězení kvůli dětské pornografii

Krimi

Výběr článků

Načítám