Hlavní obsah

Pilot nouzově přistál na poli u Temelína. Jeho větroň se rozlomil

O velkém štěstí může mluvit mladý pilot větroně, který v pondělí večer vzlétl z letiště v Táboře, kde probíhá letecká soutěž. Během letu totiž musel nouzově přistát na poli. Při přistání na nerovném terénu a ve vysoké trávě se větroň částečně rozlomil, pilot naštěstí vyvázl bez zranění.

Foto: PČR Jihočeský kraj

Větroň po nouzovém přistání v poli

Článek

„Mladý pilot větroně startoval v pondělí vpodvečer z letiště v Táboře, kde probíhá letecká soutěž. Letěl směrem na Strakonice, dostal se ale do blízkosti vzdušeného prostoru Jaderné elektrárny Temelín, který nechtěl narušit, a stočil stroj na Albrechtice nad Vltavou,“ řekla Kamila Čuřínová Ingrišová, mluvčí jihočeské policie.

Podle informací Novinek větroň pilotoval mladík ze Švédska. Když zjistil, že nad Temelínem nemá co dělat, začal stroj otáčet. Manévr ale skončil nouzovým přistáním do terénu u Albrechtic.

„Přistál na poli, kde byla vysoká tráva a nerovný terén a větroň se rozlomil za křídly. Pilotovi se nic nestalo,“ dodala policejní mluvčí.

Foto: PČR Jihočeský kraj

Nouzové přistání větroně v poli

Pilot se na místě podrobil dechové zkoušce, která byla negativní.

Co přesně stálo za problémy, do kterých se pilot při letu dostal, zjišťují policisté společně s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Dodávka sjela do Lužnice, tahali ji hasiči

Krimi

Výběr článků

Načítám