Hlavní obsah

Pilot při Rallye Šumava chyboval, zemřela navigátorka. Potrestán nebude

Policie udělala tečku za tragickou havárií závodní posádky manželů Krejčíkových během dubnového závodu Rallye Šumava, při které zemřela navigátorka speciálu Subaru Impreza Alena. Podle vyšetřovatelů za nehodu může jezdecká chyba pilota, potrestán ale nebude.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

„Případ jsme odložili s tím, že se nejedná o podezření z trestného činu,“ potvrdila v pondělí Novinkám policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Podle ní policisté nehodu prověřovali jako možné spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

Na šumavské rallye zemřela navigátorka. Závod předčasně ukončen

Krimi

Karambol se stal během první rychlostní zkoušky v okolí Strážova. Pětačtyřicetiletý řidič při brždění před zatáčkou nezvládl na mokré silnici vozidlo, dostal smyk a po nárazu bokem do dřevěného telefonního sloupu se dvakrát převrátil přes střechu. Jednačtyřicetiletá spolujezdkyně zemřela v nemocnici na následky vážného poranění hlavy. Závod byl po nehodě zrušen.

Podle soudního znalce došlo k nehodě při rychlosti 125 km/h, kdy jezdec po rozhoupání vozidla na nerovnostech ztratil nad jeho stabilitou kontrolu a následně dostal smyk, při kterém vyletěl mimo trať.

Podstupují riziko

I když policisté dospěli k závěru, že za nehodu je zodpovědný řidič, nelze jej za to trestat s ohledem na to, že se jednalo o závod, kdy soutěžní posádky svou dobrovolnou účastí podstupují riziko úrazu a měly si ho být vědomy.

V konkrétním případě se jednalo o zkušeného pilota s mezinárodní licencí, který s manželkou závodil od roku 2013 a před třemi lety se zařadili mezi profesionály.

Nehoda na šumavské historické rallye. Při rychlostní zkoušce se vážně zranil závodník v porsche

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám