Hlavní obsah

Pes srazil na cyklostezce muže na kole. Ošetřit ho museli záchranáři

K nehodě, ve které hrál hlavní roli pes bez vodítka, vyjížděli v úterý odpoledne jihočeští policisté. Na cyklostezce, která spojuje Frymburk a Lipno nad Vltavou, totiž srazil pes sedmačtyřicetiletého cyklistu. Ten se po pádu zranil a skončil v péči záchranářů.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Pes, kterého neměla majitelka na vodítku, vběhl cyklistovi do cesty. Ten už nestačil zareagovat a z kola spadl. „Muže ošetřili záchranáři na místě. Psovi se nic nestalo. Jeho majitelka, která je ze zákona zodpovědná za chování i náhlé reakce svého mazlíčka, se tak dopustila přestupku a na místě dostala blokovou pokutu,“ řekl Miroslav Šupík, mluvčí jihočeské policie. Šlo o několik stovek korun.

Cyklostezka z Frymburku do Lipna nad Vltavou je v sezóně oblíbeným místem nejen cyklistů, ale i chodců. Denně tudy projedou na kole a pěšky projdou stovky lidí, včetně rodin s dětmi. Policisté proto na majitele psů apelují, aby je na takových místech měli na vodítku.

„Majitelé psů musí mít na paměti, že jsou ze zákona za chování svých mazlíčků zodpovědní. Za přestupek o provozu na pozemních komunikacích lze udělit ve správním řízení pokutu až pět tisíc korun,“ dodal Šupík.

Muž se pokoušel vytáhnout z řeky psa a spadl do silného proudu

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám