Hlavní obsah

Pátrání po vrahovi ženy v Jevíčku: Město funguje, máme jen zvýšený dohled u škol, říká starosta

Jevíčko
Aktualizováno

Od úterního večera pátrá policie po pachateli vraždy ženy v Jevíčku na Svitavsku. Starosta města Dušan Pávek (KDU-ČSL) Novinkám řekl, že město normálně funguje a nebyla přijata žádná bezpečnostní omezení. Strážníci jen mají zvýšený dohled u škol.

Pátrání po pachateli vraždy v JevíčkuVideo: Policie ČR

Článek

K vraždě došlo v úterý večer, policisté uvedli, že pachatel je na útěku, a varovali, že může být ozbrojen, například nožem. Pátrání, do něhož se zapojil i vrtulník, pokračuje i ve středu.

„Aktuálně se situace zklidnila. Policie zde jistě dál pátrá, ale aktivita je více skrytá. Život běží, děti šly do školy, město funguje, občané se pohybují po náměstí,“ sdělil Novinkám ve středu ráno Pávek s tím, že byli ubezpečeni, že Jevíčku nehrozí nebezpečí.

„Postupovali jsme v součinnosti s policií, a proto jsme nechtěli pouštět žádné informace bez jejího doporučení. Například na její žádost byla ihned vypnuta městská kamera, která snímala přímo místo, kde k události došlo. Veřejnost jsme ale informovali hned ve chvíli, kdy bylo zřejmé, co můžeme prozradit,“ vysvětlil starosta, proč nebyli občané varováni už večer například formou SMS nebo hlášením městské rozhlasu.

Vražda ženy v Jevíčku: Policie dopadla podezřelého v Brně

Krimi

„Ráno jsme rozhlasem informovali obyvatele, že v současné chvíli nejsou přijata ve městě žádná bezpečnostní omezení. Přesto má například městská policie zvýšený dohled u budov škol,“ ujistil starosta Pávek.

Policie za hlavního podezřelého označila 34letého Petra Gryce. Hledaný muž je vysoký 175 až 180 centimetrů a má tmavé vlasy ostříhané na ježka. Policie varovala, že se ho lidé nemají snažit zadržet, informace k hledanému mohou volat na linku 158.

Foto: Policie ČR

Petr Gryc

„Po vyhodnocení všech dostupných informací, které jsme doposud získali, se pro nás výše hledaný muž stává hlavním podezřelým z vraždy,“ uvedla ve středu časně ráno policejní mluvčí Markéta Janovská.

K motivům činu, totožnosti oběti či jejímu vztahu k podezřelému muži policie zatím podrobnosti nesdělila.

Podle zdrojů Novinek přímo z Jevíčka se účastníci konfliktu zřejmě blízce znali. Žena měla být pobodaná do ruky a břicha.

Muže zprostili viny z brutální vraždy v Plzni. Jen dedukce, řekl soud

Krimi

Podle místní ženy, jejíž totožnost redakce zná, panovala ve městě po činu atmosféra strachu. „Jsme malé městečko s třemi tisíci obyvatel. Takže když se něco stane, tak se lidé hned sbíhají. Ale včera bylo město jako vymetené. Nikde nikdo, lidé měli strach chodit ven,“ řekla Novinkám žena. Ona sama se o vraždě dozvěděla ze sociálních sítí.

„Máme vlastní městskou skupinu. Tam někdo napsal: Lidi nevylejzejte ven, lítá tu nějaká p… a je to průser. Myslela jsem, že to je nějaký žert, ale zapnula jsem si webovou kameru na internetu a ta už byla černá,“ pokračovala ve vyprávění.

V té době už bylo opáskované náměstí, autobusy musely zastavovat mimo zastávku, protože tam bylo místo činu. Lidi měli skutečně strach, když věděli, že venku běhá mladý silný chlap.

Foto: Policie ČR

Policie celou noc vyšetřovala násilnou smrt v Jevíčku

Související témata:

Výběr článků

Načítám