Hlavní obsah

Partnerku ubodal před její dcerou. Recidivista z Plzně dostal za vraždu 14 let

Na 14 let do vězení poslal ve čtvrtek Krajský soud v Plzni Pavla Faira (36) za brutální vraždu jeho družky z loňského prosince. Recidivista na ženu zaútočil nožem v bytě, kde tehdy byla přítomná její 13letá dcera. Ta se pak matce snažila zastavit krvácení. Za prožité trauma jí podle zatím nepravomocného rozsudku musí Fair zaplatit půl milionu korun.

Pavel Fair u Krajského soudu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

Ze spisu vyplývá, že obžalovaný muž po předchozí hádce zasadil partnerce několik bodných ran kuchyňským nožem s čepelí dlouhou přes 20 centimetrů. Žena po převozu do nemocnice zemřela. Její dceři Fair nijak neublížil.

Podle předsedkyně senátu Heleny Przybylové vycházel soud z výpovědi dcery poškozené. Ta uvedla, že Fair přišel za její matkou do bytu, když byla opilá. „Matka ležela v posteli a chtěla spát. Obžalovaného opakovaně vyháněla ven. Dokonce ho i vykopla z postele,“ líčila dívka, co předcházelo samotnému vražednému útoku.

Pak uslyšela z místnosti křik. „Když jsem tam vběhla, stál nad krvácející matkou s nožem v ruce. Komentoval to slovy, že si to zasloužila,“ pokračovala svědkyně. Pak se podle jejích slov Fair „vzpamatoval“ a snažil se ženě poskytnout první pomoc.

„Měl jsem velké problémy s alkoholem. Pil jsem každý den, abych mohl vůbec fungovat. Bylo to třeba i pět lahví vodky denně. Skoro jsem ani nevystřízlivěl. Zkoušel jsem odvykačku v léčebně, ale nikdy jsem tam nedokázal zůstat,“ uvedl Fair.

S poškozenou byl podle svých slov asi rok. „Zpočátku jsme byli zamilovaní. Pak začaly hádky. Vzájemně jsme si nadávali a došlo i na fyzické napadání. Jednou jsem skončil v nemocnici na popáleninovém centru, když na mě vylila horký olej,“ vypovídal obžalovaný muž, který si v současné době odpykává trest za napadení policisty.

Češi přestávají pít tvrdý alkohol. Výrobci lihovin hlásí poloviční prodeje

Ekonomika

Dívka pomáhala zastavit krvácení

V osudný den 6. prosince se dvojice opět pohádala.

„Poškozená mi telefonovala, že nemá peníze na jídlo, abych přijel. Byla opilá a měla jít do práce. Když jsem dorazil, začala na mě řvát a mlátit mě. Hodil jsem s ní na postel a pod emocemi a ve vzteku se stalo, co se stalo. Vím, že jsem ji bodnul, ale nevím, kolikrát to bylo a kam. Byl jsem zase opilej,“ vypovídal muž před soudem.

Žena podle něj nejprve chrčela a pak zkolabovala. „Když jsem se vzpamatoval, řval jsem, aby se probudila, a snažil se zastavit krvácení. Pomáhala mi s tím její dcera,“ dodal obžalovaný.

Muž před domem v Postřižíně ubodal příbuzného a utekl, zásahovka zadržela podezřelého

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám