Hlavní obsah

Paraglidistovi na Klatovsku se za letu složil padák

Sušice

Paraglidistovi na Klatovsku se v pátek odpoledne částečně složil padák. Stalo se to ve chvíli, kdy byl zhruba pět metrů nad zemí. Muž se zřítil a utrpěl středně těžká zranění, popsala Novinkám policejní mluvčí Eva Červenková.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Čtyřiatřicetiletý paraglidista havaroval u Sušice na Klatovsku.

Článek

Událost se stala krátce po 16. hodině. Podle zjištění Novinek startoval sportovec z vrchu Svatobor u Sušice. Během letu ale nastaly nečekané komplikace. „Asi v pětimetrové výšce se muži zřejmě vlivem větru část padákového kluzáku složila,“ uvedla Červenková.

Paraglidista havaroval a skončil na louce nedaleko města. „S osobou jsme nemohli manipulovat do příjezdu zdravotnické záchranné služby, a to kvůli podezření na poranění páteře,“ řekl za krajské hasiče Michal Holeček.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Čtyřiatřicetiletý paraglidista havaroval u Sušice na Klatovsku.

Čtyřiatřicetiletý muž utrpěl středně těžká poranění. Na místo dorazil vrtulník z jižních Čech, protože armádní stroj z Líní zasahoval u jiné události. „Kolegové pacienta transportovali na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ sdělila Andrea Divišová z krajské záchranky.

Červenková doplnila, že dechová zkouška u muže byla negativní. Přesnou příčinou a veškerými okolnostmi se zabývají klatovští policisté.

Muž na Klatovsku se zřítil z pětimetrové výšky, pak ho zavalily trámy

Krimi

Výběr článků

Načítám