Hlavní obsah

Paraglidista na Berounsku přistál na stromě

Hasiči v neděli v podvečer na Berounsku zachraňovali paraglidistu, který u Králova Dvora přistál na stromě. Aby se k němu dostali, museli projet ohradou pro zvířata a následně k němu vystoupat po žebříku.

Paraglidistu na Berounsku sundávali ze stromu hasiči Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Muž s paraglidem přistál na stromě na okraji lesa u Popovic, místní části Králova Dvora na Berounsku. Na místo vyjely dvě jednotky hasičů, ale také policisté a nakonec i záchranáři, protože muž utrpěl lehká zranění.

„Muže ze stromu zachránila lezecká skupina našich hasičů. Následně byl preventivně předán do péče záchranářům,“ uvedl mluvčí hasičů Dominik Pěnička.

Muž měl několik šrámů a odřenin. Hasiči se k němu dostali pomocí lezecké techniky a také pomocí nastavovacího žebříku. Aby se vůbec dostali na místo, museli se dostat do ohrady pro zvířata, kterou projeli blíže k lesu.

Prakticky ve stejnou dobu se rozjela další záchranná akce nedaleko Hradištka na Praze západ. Tam si hasiči na pomoc povolali vrtulník se svými kolegy leteckými záchranáři.

„Jednalo se o transport pacienta z nepřístupného terénu. Z tohoto důvodu byl na místo povolán vrtulník s hasiči-leteckými záchranáři na palubě, kteří dotyčnou osobu transportovali na předem určené místo,“ dodal Pěnička.

Paraglidista skočil ve Vídni z ruského kola

Lifestyle
Související témata:

Výběr článků

Načítám