Hlavní obsah

Pár lidí umře, napsal muž z Jirkova pod snímky zbraní. Policisté už ho zadrželi

Kvůli svým příspěvkům na sociální síti, které měly násilný podtext, skončil devětadvacetiletý muž z Jirkova na Chomutovsku ve vazební věznici. Kromě toho, že děsil lidi na internetu, má mít na svědomí také fyzické napadení dvou jiných mužů.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Mužovy příspěvky na sociální síti několik lidí natolik vylekaly, že se obávali o bezpečí a na zveřejněné fotografie a výhrůžky upozornili policisty.

„Jednalo se o fotografie střelných zbraní doplněných komentáři ve smyslu, že se to už blíží, nebo že popravdě umře v blízké době pár lidí přirozenou smrtí,“ popsala mluvčí policie Miroslava Glogovská.

„Sdílel také videa a fotografie, a to třeba se záběry různých zbraní, včetně revolveru, obušku nebo boxeru, nebo sdílel fotku, na níž je sám zachycen s nespecifikovanými střelnými zbraněmi,“ doplnila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Jeden z příspěvků, které zadržený muž zveřejnil na sociální síti.

Policisté podle ní rychle zjistili, kde by se měl muž pohybovat, v krátké době jej vypátrali a zadrželi.

Kromě toho, že děsil ostatní na internetu, má mít muž podle policistů na svědomí i fyzické napadení dvou mužů, k němuž došlo začátkem srpna v Dvořákově ulici v Jirkově. „Po krátké rozepři udeřil oba muže sevřenou pěstí do hlavy. Jeden z nich kvůli tomu spadl na zem, druhého napadeného pak agresor ještě kopl do krku,“ upřesnila Miroslava Glogovská.

Vyšetřovatelé už muže, který byl v minulosti opakovaně odsouzen za výtržnictví, obvinili ze šíření poplašné zprávy a znovu také z výtržnictví. Na rozhodnutí ve svém případu bude muž čekat ve vazbě, o které rozhodl soud. Hrozí mu až tři roky vězení.

Foto: Policie ČR

Jiný z příspěvků, které muž zveřejnil.

Pražský soud prodloužil vazbu radikálovi, který hrozil samopalem

Krimi

Výběr článků

Načítám