Hlavní obsah

Pád vyhlídkové věže zranil osm dětí a praktikanta. Padla první obvinění

Jednu fyzickou a jednu právnickou osobu začali stíhat kriminalisté kvůli loňské události, při níž se osm dětí a mladistvý praktikant zřítili z rozhledny v Markvarticích na Děčínsku.

Na Děčínsku se propadla s dětmi rozhledna.Video: Aktu.cz

Článek

„Děčínští kriminalisté po důkladném seznámení s výsledky znaleckého zkoumání zahájili trestní stíhání fyzické a právnické osoby pro trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti,“ uvedla policie na webu. „Více informací nebudeme v tuto chvíli sdělovat,“ řekla Novinkám mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Děti z tábora nedaleko Markvartic vystoupaly na vyhlídkovou věž vloni 3. srpna. Údajně na ni mohly vystoupat současně maximálně čtyři osoby, v osudnou chvíli jich tam ale zamířilo mnohem více a pod dětmi se propadla podlaha. Zraněné děti putovaly do nemocnic v Praze, Ústí nad Labem a Děčíně. Některé transportoval vrtulník, byly ale mimo ohrožení života.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Osudná vyhlídková věž v Markvarticích.

Vyhlídková věž už neexistuje, krátce po události byla zbourána. Stála na pozemcích obce a provozoval ji markvartický spolek Triangl. Jeho předseda Radomír Tulka se k aktuálnímu kroku policie odmítl vyjádřit.

„Vzhledem k tomu, že je to živá, neukončená věc, tak se k tomu do médií nebudu vyjadřovat,“ řekl Novinkám Tulka.

Některé děti zraněné po pádu z vyhlídky zůstávají v nemocnici

Krimi
Související témata:
Markvartice
Vyhlídková věž

Související články

Výběr článků

Načítám