Hlavní obsah

Pacientku po narkóze v třebíčské nemocnici měl znásilnit sanitář

Třebíč

Zvlášť závažný případ znásilnění vyšetřují kriminalisté v Třebíči, kde podle obvinění pracovník nemocnice znásilnil ženu ležící na pokoji po narkóze, v níž byla kvůli operaci. Oběť trpí posttraumatickou poruchou, obviněnému hrozí až 12 let vězení. Podezřelý zločin podle policie spáchal již loni a ve zdravotnickém zařízení už nepracuje.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Na případ v pátek upozornil Deník. Případ podle listu ohlásila zdravotní sestra, která byla svědkyní události.

Oběť utrpěla posttraumatickou stresovou poruchu, což je posuzováno jako těžká újma na zdraví. Policie případ kvalifikovala jako zvlášť závažný zločin znásilnění, muži tak hrozí trest vězení od pěti do 12 let.

Muž, který v nemocnici pracoval jako zdravotní bratr či sanitář, zřejmě využil bezbrannosti ženy, která na pokoji ležela po narkóze, uvedl Deník. Obvinění se týká pouze jednoho případu. Zda to muž udělal vícekrát, se nepodařilo prokázat.

Podle náměstka hejtmana pro zdravotnictví Vladimíra Novotného (SOCDEM) už muž v krajem zřizované nemocnici nepracuje, byl propuštěn.

Původně řešili případ kriminalisté z okresu. Jakmile se ukázalo, že jde o mnohem závažnější případ, věc si převzali krajští kriminalisté. Kauzou se tak bude zabývat brněnský krajský soud.

Policie chce poslat k soudu lékaře, který podle ní roky znásilňoval nezletilou pacientku

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám