Hlavní obsah

Ozdravný pobyt skončil na Orlíku zásahem záchranářů, děti měly zažívací potíže

Šest dětí a dva dospělé převezla z hotelu na Orlíku záchranná služba do nemocnice po zažívacích problémech. Případem se zabývá policie společně s hygienou. Způsobené problémy mohou souviset s jídlem.

Foto: Novinky

Policie s hygienou před hotelem.

Článek

Do Hotelu Orlík ve Vystrkově vyjížděla záchranná služba po třetí hodině ráno. „Záchranáři pečovali o šest dětí a dva dospělé. Všichni trpěli nevolnostmi a zažívacími potížemi, převezli jsme je do příbramské nemocnice na centrální příjem,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Monika Nováková.

Na případu společně s policisty pracuje také krajská hygiena. „Asistujeme hygienikům na místě a provádíme patřičnou součinnost. Je možné, že nevolnost byla způsobena jídlem,“ dodal mluvčí policistů Pavel Truxa.

Server Pribram.cz uvedl, že šlo o ozdravný pobyt, kterého se účastnilo zhruba 100 dětí. Většinu potomků si rodiče ještě tu noc odvezli, zbytek byl domů odvezen autobusem.

„První náznaky nevolností jsme zpozorovali už při příjezdu, kdy jedno z dětí zvracelo. Několik jich bylo v noci převezeno do nemocnice. Mohlo jít o nějakou virózu, která se asi teď šíří,“ řekl Novinkám manažer hotelu Jiří Kraus.

Nemocných dětí přibývá. Trápí je vysoké horečky a nevolnost

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám