Hlavní obsah

Otčím znásilňoval školačku v autě i kamionu, dostal šest let. Komplot, ona rozesílá své nahé fotky, bránil se

Brno

Nic jsem neudělal, je to jen komplot ze strany nevlastní dcery, která žije sexuálně nevázaným životem. Tak se bránil muž, který dostal šest let za znásilnění nevlastní dcery. Justice ale jeho argumentaci nevyslyšela a muž nepochodil ani se svou stížností k Ústavnímu soudu, který ji smetl ze stolu jako zjevně neopodstatněnou.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ústavní soud

Článek

Muž se sexuálního násilí na dceři své družky dopouštěl mezi roky 2017 a 2019, kdy bylo dívce mezi 13 a 15 lety. Poprvé se na dívku začal sápat v kamionu. Ačkoli se ho snažila odstrkovat a říkala, že se jí to nelíbí, svlékl dívku do naha a třel se o ni až do vyvrcholení.

O něco později ji doma několikrát osahával přes oblečení a nakonec ji zavedl do ložnice, kde se opět musela svléknout a muž se opět ukájel.

Poslední zadokumentovaný případ se udál v dubnu 2019, kdy při cestě autem si musela dívka sednout na zadní sedačky, svléknout se a muž přes její pláč ji nutil, aby si na něho obkročmo sedla. K pohlavnímu styku ale nakonec nedošlo.

Sanitář měl po operaci znásilnit pacientku. Nic jsem neudělal, k doznání mě donutili policisté, hájil se u soudu

Krimi

Šestiletý trest vězení se muž pokusil zvrátit ústavní stížností.

„Poškozená při lékařské prohlídce neměla žádná zranění ani narušenou panenskou blánu. Nevykazuje známky oběti pohlavního zneužívání, nýbrž spíše známky zvýšeného sexuálního libida, když žije nevázaný život a rozesílá své intimní fotky a videa,“ napsal do stížnosti s tvrzením, že jeho odsouzení je dívkou připravený komplot.

Ústavní soud nepřesvědčil

Senát se soudcem zpravodajem Milanem Hulmákem ale nenašel důvod k zásahu. Soudci v rozhodnutí, které v těchto dnech zveřejnili, sice uznali, že důkazní situace nebyla jednoduchá, nakonec však shromážděné důkazy včetně zkoumání věrohodnosti poškozené ukázaly, že muž se činu dopustil.

„Stěžovatel nebyl odsouzen pro to, že by měl způsobit narušení panenské blány, závadné sexuální chování, pro které byl odsouzen, nemělo zahrnovat penetraci. U poškozené nebyly ani zjištěny následky v podobě posttraumatického syndromu, nicméně to je důsledek povahy poškozené, která má ambice, schopnost fungovat a s věcmi se velmi otevřeně vypořádávat,“ stojí v rozhodnutí ústavního soudu.

Pokud se snad dívka chovala po odchodu od rodiny kolem svých patnácti let poněkud nezdrženlivě, je to podle justice výsledek špatné výchovy ze strany matky a činů obžalovaného. Poté, co se dostala do pěstounské péče, už s ní nejsou žádné problémy.

Soudci, kteří dali podmínku znásilňujícímu otčímovi, se postihu bát nemusí

Krimi

Výběr článků

Načítám