Hlavní obsah

Osmdesátiletého expřítele rdousila v kravatě a pak mu sebrala peníze. Dostala tři roky

Na tři roky do vězení půjde Marie Pochová (56) z Karlových Varů, která napadla svého bývalého přítele (82) a pak mu sebrala 10 tisíc korun. Rozhodl o tom Krajský soud v Plzni.

Foto: Patrik Biskup

Krajský soud v Plzni

Článek

„Obžalovaná se svým jednáním dopustila loupeže,“ uvedla předsedkyně senátu Helena Przybylová.

K útoku došlo loni v září. Podle zatím nepravomocného rozsudku Pochová uchopila seniora do kravaty a začala ho rdousit, protože jí nechtěl půjčit peníze na opravu auta. Když se muž sesunul ze židle a upadl na kolena, vytáhla mu z kapsy u košile hotovost. Bankovky zastrčila za podprsenku a z bytu odešla. Napadený senior poté zavolal na tísňovou linku s tím, že kdyby se nevyškubl, tak ho uškrtila.

Muži na Brněnsku přepadli v domě seniora a udusili ho. Byl jsem v Rusku, řekl obžalovaný

Krimi

Obžalovaná žena přiznala, že jí muž peníze nechtěl půjčit, a tak se rozhodla mu je vzít násilím. Dlužila prý už dva měsíce za opravu auta. Expřítele podle svých slov chytla pod krkem, když k ní seděl otočený zády. Tvrdila, že asi po minutě ho sama pustila ze sevření.

Když upadl na zem, tak mu z kapsičky vyndala peníze, které předtím společně vybrali z bankomatu. Z celkové částky 16 tisíc si odpočítala deset a zbytek bankovek mu prý dala zpátky. Z bytu pak odešla s tím, že mu peníze vrátí do dvou týdnů.

Nemá morální zábrany

Napadený senior u soudu ale svědčit nemohl, neboť v průběhu vyšetřování zemřel. Znalci o útočnici řekli, že je bezcitná a nemá skoro žádné morální zábrany. Podle soudu jí přitížilo to, že útok provedla na zvlášť zranitelné osobě a s ohledem na jejich věkový rozdíl. Rovněž věděla o tom, že expřítel má vážné zdravotní potíže a nebude schopen se bránit.

Seniora v Boskovicích zmlátili 19letí Rumuni do bezvědomí a pak oloupili, dostali sedm let

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám