Hlavní obsah

Opilý ukrajinský učitel tělocviku praštil malým synem své přítelkyně o zem. V Plzni dostal podmínku

Nejprve mu vlepil několik facek, pak ho zvedl nad hlavu a praštil s ním o zem. Za loňský surový úrok na šestiletého syna své přítelkyně potrestal plzeňský soud 26letého Ukrajince roční podmínkou a zakázal mu pít alkohol.

Foto: Městská policie Plzeň

Strážník ošetřuje zraněného chlapce po napadení

Článek

Cizinec, který je vystudovaným učitelem tělocviku, byl v době incidentu opilý a pod vlivem drog. Konflikt se odehrál začátkem září ve vnitrobloku v Technické ulici v městské části Bory.

„Bezdůvodně napadl nezletilého tak, že mu dal několik facek, až hoch upadl na zem a poranil si koleno. Když se pokusil utéci, tak ho obviněný chytil, oběma rukama ho nadzvedl a odhodil na travnatý pás,“ popsal útok státní zástupce Štefan Oravec s tím, že chlapec naštěstí vyvázl bez vážnější újmy na zdraví. Lékaři v nemocnici zjistili, že má zlomený prst a tržně zhmožděné rány po těle.

Soud v případu nenařídil hlavní líčení, ale podle údajů v justiční databázi rozhodl trestním příkazem, který ale ještě není pravomocný. Novinky zjistily, že za přečiny ublížení na zdraví a výtržnictví uložil obžalovanému 12 měsíců vězení s podmíněným odkladem na dva roky a povinností zdržet se požívání alkoholických nápojů. Rozhodnutí zatím není pravomocné.

Nikdy chlapci neublížil, hájila svědkyně muže, který při konfliktu v Mostě zabil jejího čtyřletého syna

Krimi

Chlapec po napadení krvácel z hlavy, obličeje, rukou a nohou. Pomoc zavolal svědek. „Do telefonu doslova křičel, že pravděpodobně opilý muž pravděpodobně právě mrštil malým dítětem na zem a fyzicky jej napadá. Hlídka byla na místě do dvou minut. Agresora zadržela, aby nemohl dál dítěti ubližovat a aby neutekl,“ uvedla tehdy mluvčí městské policie Tereza Schliková.

Podle ní měl hoch viditelná krvácející zranění a plakal. „Jeden ze strážníků mu okamžitě poskytl prvotní ošetření a uklidňoval jej do příjezdu přivolané zdravotnické záchranné služby,“ dodala Schliková.

Obžalovaný cizinec přiznal, že chlapce udeřil, až spadl na kolena. Potom ho prý jen zvedl za bundičku a dal mu ještě jednu facku. Popřel ale, že by jej zdvihl nad hlavu a praštil s ním o zem. Jako důvod uvedl, že hoch měl říci sprosté slovo. Svého jednání litoval a vysvětloval to tím, že byl ovlivněn alkoholem a drogami. U výslechu také řekl, že má chlapce rád a s jeho matkou žijí v harmonickém vztahu.

Hoch policii řekl, že muže doprovázel z návštěvy u jeho kamaráda. Cestou domů od něj dostal facky do obličeje, upadl a rozbil si koleno. Dál odmítl vypovídat s tím, že je to tajemství a nikomu nic nepoví.

Soud ho pustil ze zadržení

Znalci uvedli, že poranění dítěte lze vysvětlit i tím, co vypověděl svědek, tedy že byl vyzvednut do výše a odhozen na zem. „Nebyl bezprostředně ohrožen na životě, zranění si vyžádalo ošetření a vedlo k poruše zdraví delší než sedm dní,“ uzavřeli znalci.

Po obvinění navrhl státní zástupce soudu, aby agresora poslal do vazby. Ten nakonec skončil na svobodě. Soud to zdůvodnil tím, že obviněný nebyl dosud trestaný a ve své vlasti je vysokoškolsky vzdělaný učitel tělocviku. Dal také slib, že opustí společnou domácnost, kde žil s matkou dítěte, a po dobu trestního řízení nebude s chlapcem v kontaktu. Odevzdal také pas, aby nemohl vycestovat.

Tělocvikáře zbil otec pokáraného žáka

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám