Hlavní obsah

Opilý senior na Vysočině vlezl v noci k sousedovi do domu, svlékl se a pokoušel se zapnout pračku

Pelhřimov

Hodně nepříjemné probuzení zažil v neděli nad ránem muž v obci nedaleko Pelhřimova. Do jeho domu se totiž vloupal opilý soused. Začal štrachat po domě, aby se nakonec svlékl a pokusil se své oblečení vyprat v pračce. Kromě toho, že opilce čeká úhrada rozbitých vchodových dveří, bude se také zpovídat z porušování domovní svobody.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

Překvapený majitel rodinného domu policisty na tísňové lince zburcoval okolo čtvrté hodiny ráno s tím, že soused se vlámal do jeho domu a prošel nakonec až do ložnice, kde oznámil, že je rozbitá pračka, načež odešel pryč.

„Pětasedmdesátiletý muž, který byl ovlivněn alkoholem, kdy dechová zkouška u něj vykázala 1,33 promile alkoholu, vnikl po rozbití vchodových dveří do domu, vešel do prvního patra, kde si v koupelně vysvlékl oblečení a chtěl ho vložit do pračky, ale ta mu nešla otevřít. Poté odešel do ložnice, kde vzbudil majitele domu s tím, že mají rozbitou pračku. Stejnou cestou, jak přišel, tak před příjezdem policistů odešel již do svého domu,“ popsala policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Policisté dospěli k závěru, že muž si zřejmě pod vlivem alkoholu spletl domy. Hlídka ještě muži pomohla s ošetřením drobných řezných poranění, které si způsobil při rozbíjení sousedových vchodových dveří.

Za noční eskapádu mu teď hrozí v krajním případě až tři roky vězení.

Zloděje z Pardubicka přitahovala sádra. Z ordinací bral obvazy, nůžky a odnesl si i ceduli „sádrovna“

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám