Hlavní obsah

Opilý se sápal po nezletilé dceři a chtěl sex. Za pokus o znásilnění dostal muž z Plzně tři roky

Svoji dvanáctiletou dceru, která s ním nežije, pozval k sobě na oslavu svých narozenin. Večer se opil a na dívku se začal v posteli sápat s tím, že chce sex. Za pokus znásilnění poslal osmačtyřicetiletého Miloše B. Krajský soud v Plzni na tři roky do vězení.

Foto: Patrik Biskup

Krajský soud v Plzni

Článek

O zatím nepravomocném verdiktu informovala Novinky mluvčí krajského soudu Jana Rubášová. Obžalovaný si ponechal lhůtu s tím, že k případnému odvolání se vyjádří až po doručení písemného vyhotovení rozsudku.

Před soudem Miloš B. vinu přiznal, ale víc se k případu nechtěl vyjadřovat. Státní zástupkyně Markéta Michlová v obžalobě uvedla, že k události došlo loni v srpnu v bytě obviněného.

„Snažil se ji líbat a osahávat na intimních místech. Poškozená ho odstrkovala se slovy, jestli mu to nepřijde hloupé, když je jeho dcera. On jí řekl, že je mu to jedno, a stále se dobýval dívce pod kalhotky,“ prohlásila žalobkyně.

Má nezodpovědný přístup k životu

Dívka nakonec přistoupila k razantnější obraně a otce vší silou kopla do žeber. Pak ji nechal být. Podle soudu nepřipadal v úvahu jiný než nepodmíněný trest.

„Byť jednání obžalovaného zůstalo ve stadiu pokusu a na poškozené to nezanechalo žádný následek na jejím zdraví, šlo o sexuální delikt vůči vlastní nezletilé dceři, což je velmi závažné. Kromě toho jsme také zohlednili nezodpovědný přístup obžalovaného k životu, který ve větší míře pije alkohol a je také uživatelem drog,“ vysvětlil předseda senátu Tomáš Bouček.

Deset let za znásilnění dvouleté dcery

Krimi

Související témata:

Výběr článků

Načítám