Hlavní obsah

Opilý řidič se řítil Plzní. Když ho zastavili policisté, přesedl na místo spolujezdce

Plzeň

Čtyřiačtyřicetiletý opilý muž nesměl řídit, přesto usedl za volant Volkswagenu New Beetle a řítil se Plzní. Když ho zastavili strážníci, rychle přesedl na místo spolujezdce. Jenže ho usvědčil i policejní kamerový záznam.

Čtyřiačtyřicetiletý opilý řidič se řítil Plzní. Když ho zastavila městská policie, přesedl na místo spolujezdce.Video: Městská policie Plzeň

Článek

Hlídka městské policie zastavila v pondělí vozidlo Volkswagen New Beetle v ulici 17. listopadu. „Měli jsme podezření, že řidič je pod vlivem alkoholu. Řítil se totiž nedalekou křižovatkou a kličkoval,“ vysvětlila mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Než hlídka přistoupila k automobilu, vystoupil spolujezdec a v ruce držel rozpitou lahev alkoholu. „Mezitím se šofér přesunul na spolujezdcovo místo, aby skryl svou vinu. Čtyřiačtyřicetiletý muž se nás snažil přesvědčit, že neřídil on,“ popsala. Usvědčil ho však i záznam z policejní kamery.

Viník nejdříve souhlasil s dechovou zkouškou, pak si to ale rozmyslel. „Zjistili jsme, že dotyčný má ještě několik dní zákaz řídit všechna motorová vozidla,“ řekla Pužmanová.

Její kolegyně z krajské policie Michaela Raindlová doplnila, že zatím ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Případem se však i nadále zabýváme,“ řekla Raindlová.

Falešný chirurg zahrnul ženu z Tachovska lichotkami. Pak od ní vylákal skoro 700 tisíc

Krimi

Výběr článků

Načítám