Hlavní obsah

Opilý muž vulgárně pokřikoval na štáb České televize na olympiádě mládeže

České Budějovice

Strážníci museli ve čtvrtek v podvečer zasahovat na slavnostním zakončení olympiády dětí a mládeže na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích. Opilý muž tam vulgárně pokřikoval na ostrahu i štáb České televize.

Foto: Městská policie České Budějovice

Muž po incidentu se strážníky komunikoval.

Článek

Novinkám to potvrdil mluvčí českobudějovických strážníků Jaroslav Polánský. „Ostraha natáčecího týmu se potýkala s mužem narušujícím veřejný pořádek hlasitým vulgárním pokřikováním. Nedlouho po začátku konfliktu přijala linka 156 telefonát z televizního štábu, který žádal rázné vyřešení situace,“ popisoval události mluvčí strážníků.

Upozornil, že na místo ihned dorazila hlídka městských policistů, která přijala oznámení od člena ostrahy i z televizního štábu. Muž, který štáb i ostrahu atakoval především vulgárními nadávkami, se musel podrobit zkoušce na alkohol. „Dechová zkouška prokázala přes tři promile alkoholu. „Vzhledem ke stavu dotyčného muže rozhodli strážníci o jeho umístění na protialkoholní stanici v Českých Budějovicích,“ podotkl Polánský a dodal, že muži hrozí také pokuta za přestupek ve správním řízení.

Neurvalý řidič vyhrožoval filmařům České televize přejetím

Krimi

Výběr článků

Načítám