Hlavní obsah

Opilý chodec skočil na kapotu projíždějícího auta. Přivolané záchranáře pak urážel

Bizarním případem se zabývají dopravní policisté v České Lípě. V neděli večer se tu opilý chodec na místním sídlišti vrhnul na kapotu projíždějícího auta. Policistům řekl, že se chtěl zabít. Ti ho ale podezřívají, že chtěl jen vyvolat konflikt.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo v neděli kolem 21. hodiny v Okružní ulici na českolipském sídlišti Sever. Když tudy projíždělo auto značky Ford Focus, padesátiletý muž se autu vrhnul na kapotu.

„Podle svědků nejprve rozpřáhl ruce a šel přímo proti jedoucímu autu. Jeho řidič začal prudce brzdit a snažil se ho objet. Chodec mu následně úmyslně skočil na kapotu, ze které upadl na silnici,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle ní měl muž díky bleskové reakci řidiče jen lehčí poranění. Nechtěl se ale nechat ošetřit. Přivolané zdravotníky od sebe odstrkoval a urážel je.

„Proto jsme jim museli poskytnout naši asistenci,“ řekla za policisty mluvčí Baláková. „Agresivní byl muž i během převozu v sanitce a také při vyšetření v nemocnici. Lékař ho po všech peripetiích spojených s jeho vyšetřením nakonec propustil do domácího ošetřování,“ doplnila mluvčí.

Podle policistů se ukázalo, že muž měl v krvi 2,5 promile alkoholu. Jeho případem se nadále zabývají dopravní policisté. „Nedá se vyloučit, že za jeho jednáním stála jen snaha vyvolat nějaký konflikt, i když on tvrdil, že se chtěl zabít,“ dodala Baláková.

Kurýr s jídlem nadýchal v Praze pět promile

Krimi

Výběr článků

Načítám