Hlavní obsah

Opilec v náklaďáku srazil na Královéhradecku cyklistku. Na místě zemřela

K tragické dopravní nehodě došlo v sobotu v podvečer v obci Cerekvice nad Bystřicí na Královéhradecku. Devětašedesátiletou ženu na kole tam srazilo nákladní auto. Žena na místě zemřela, dechová zkouška u řidiče nákladního auta ukázala hodnotu 2,75 promile.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Podle policistů došlo ke srážce ve chvíli, kdy žena jedoucí na elektrokole odbočovala na tříramenné křižovatce z vedlejší silnice na Třebovětice na hlavní komunikaci směrem na Cerekvici.

„V tuto dobu však po hlavní od Cerekvice nad Bystřicí k Hněvčevsi přijíždělo nákladní vozidlo Toyota, přičemž jeho řidič zřejmě špatně vyhodnotil situaci, ve snaze zabránit střetu přejel do protijedoucího jízdního pruhu v prostoru křižovatky, kde se však již nacházela žena, a došlo ke střetu. Cyklistka na místě dopravní nehody zemřela,“ uvedla mluvčí policie Šárka Pižlová.

Řidičem nákladního auta byl sedmatřicetiletý cizinec. „Provedená dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 2,75 promile,“ upozornila mluvčí.

Případem se podle ní začali zabývat kriminalisté z Jičína, věc vyšetřují jako podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Řidiči by za to v případě prokázání viny hrozilo až 6 let vězení.

Smrt ženy po vyhroceném sporu s cyklistou: Dával jí pěstmi do břicha, nikdo nám nepomohl, líčila u soudu dcera

Krimi

Výběr článků

Načítám