Hlavní obsah

Opilec v Budějovicích brutálně zmlátil známého zahradní hadicí

Spor dvou mužů u českobudějovické autobusové zastávky Družstevní dům vyjížděli před několika dny řešit městští strážníci. Hádka kvůli finanční půjčce vygradovala v násilí. Opilec, který nadýchal 4 promile alkoholu, tu zmlátil zahradní hadicí svého známého. Ten skončil se zraněním hlavy v nemocnici.

Foto: MP České Budějovice

Zásah strážníků proti agresorovi

Článek

„K incidentu vyjížděli policisté v pátek 11. října v půl třetí odpoledne, kdy hlídku v Novohradské ulici zastavila žena, která je na potyčku dvou mužů upozornila. Strážníci se okamžitě vydali na místo. Při příjezdu se jim šestapadesátiletý muž s krvácivým zraněním v oblasti hlavy a paže svěřil, že ho opakovaně udeřil jeho známý předmětem připomínajícím obušek,“ řekla Věra Školková, mluvčí českobudějovické městské policie.

Když útočník spatřil strážníky, snažil se utéct. To se mu ale i vzhledem k jeho opileckému stavu nepovedlo. Přesto ale jeho agresivní chování gradovalo. „Muž na opakované zákonné výzvy, aby odhodil předmět podobný gumovému obušku, který měl v ruce, nereagoval. Strážníkům se ho podařilo odzbrojit až za hrozby střelnou zbraní. Když muž předmět odhodil, strážníci mu za použití donucovacích prostředků nasadili služební pouta. Vzápětí zjistili, že předmětem v jeho rukou byla zahradní hadice z tvrdého plastu ukončená kovovou svorkou,“ dodala Školková.

Agresorovi strážníci naměřili v dechu téměř 4 promile alkoholu a přijela si pro něj Policie ČR, která bude také celý případ prošetřovat. Napadeného muže převezli záchranáři do českobudějovické nemocnice.

Lupič s nožem přepadl večerku v Písku. Za pár minut se tam vrátil pro cigarety

Krimi

Výběr článků

Načítám