Hlavní obsah

Opilec nezvládl řízení, přejel do protisměru a zastavil se až o vrata a zeď domu

Posilnil se alkoholem, usedl za volant vozidla Škoda Octavia a havaroval. V obci Kokory na Přerovsku nezvládl řízení, přejel do protisměru a zastavil se až o vrata a stěnu rodinného domu. Policistům pak jednašedesátiletý řidič tvrdil, že ho přepadl mikrospánek. Dechová zkouška, kterou u něj udělali, však prokázala, že byl opilý. Novinky o tom informovala ve středu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR

Dopravní nehoda v Kokorech

Článek

Nehoda se podle ní stala v úterý odpoledne. Řidič jel ve vozidle ve směru od Přerova a plně se nevěnoval řízení. „V důsledku toho přejel do protisměru, kde vyjel mimo komunikaci přes obrubníky a s vozidlem narazil do vrat a stěny rodinného domu,“ popsala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Dopravní nehoda v Kokorech.

Policistům pak řidič řekl, že ho přemohl mikrospánek. Nato byla u něho provedena dechová zkouška, která vykázala pozitivní hodnoty. První 1,32 a druhá 1,36 promile alkoholu v dechu. „Řidič si na místě havárie začal stěžovat na bolesti, proto byla přivolána záchranná služba, která ho převezla do Fakultní nemocnice Olomouc,“ podotkla Zajícová.

Foto: Policie ČR

Dopravní nehoda v Kokorech.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 110 tisíc korun. Vzhledem k okolnostem případu policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Auto narazilo na Přerovsku do kapličky, ta se na ně zřítila. Pro řidiče letěl vrtulník

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám