Hlavní obsah

Opilec na Brněnsku vrávoral se dvěma malými dětmi před projíždějícími auty

Rosice

V hitparádě nezodpovědnosti by měl dobré šance na vysoké umístění muž, který si o víkendu na Brněnsku notně přihnul a pak se nejistým krokem vracel domů. Na tom by ještě nebylo nic zvláštního, muž ovšem držel za ruce dva malé školáky a při značně nejisté chůzi s nimi z chodníku každou chvíli zavrávoral až do silnice před projíždějící auta.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Projíždějícím řidičům nebyla situace lhostejná, a proto za chvíli do obce poblíž Rosic spěchali policisté.

„Hlídka chtěla muže na ulici usměrnit, aby se nestalo neštěstí, ten však s policisty vůbec nespolupracoval, byl arogantní, vulgární a na jejich výzvy nedbal. Policisté tak usoudili, že bude k dětem nutné sehnat někoho blízkého, kdo by je bezpečně odvedl domů. Podnapilý a agresivní muž toho totiž zjevně nebyl schopen,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Když už byly děti v bezpečí, odvezli policisté muže do policejní cely. Nyní je podezřelý z přestupku kvůli neuposlechnutí výzvy veřejného činitele, o incidentu navíc policisté informovali i orgán sociálně-právní ochrany dítěte.

Policisté zdůraznili, že pití alkoholu v teplém počasí je obzvláště zrádné, a pokud už se lidé do konzumace pustí, měli by alespoň odhadnout svou míru. „Pohyb podnapilého člověka v silničním provozu, který plně nekoordinuje své pohyby, představuje pro něj i okolí značné riziko. V tomto případě mohly být projíždějícím autem ohroženy navíc i malé děti,“ varoval Chaloupka.

Opilá matka strčila dvouletého syna v kočárku před jedoucí auto, dostala pět let

Krimi

Výběr článků

Načítám