Hlavní obsah

Opilec boural na motocyklu domácí výroby. Zraněný se pak před policisty schovával v křoví

Jen těžko uvěřitelnou nehodu vyšetřují jihočeští policisté. Nedávno vyjížděli do obce Omlenička na Českokrumlovsku, kde havaroval třicetiletý muž na motocyklu. Na nosiči vezl ještě svého kamaráda. Muž zůstal po nehodě ležet bezvládně na silnici. Záchranku a policii volala žena, která za motocyklem jela. Jenže než na místo záchranáři přijeli, jako zázrakem muž ožil a utíkal se schovat do křoví.

Foto: PČR Jihočeský kraj

Motocykl, na kterém muž havaroval

Článek

„Za dopravní nehodou stojí nezvládnutí řízení v důsledku požití alkoholu. Muž havaroval v neděli 14. července odpoledne na silnici třetí třídy mezi obcemi Omlenice a Omlenička na Českokrumlovsku. Po pádu z motocyklu zůstal několik minut bezvládně ležet na silnici, záchranáře a policisty volala svědkyně události. Jenže muž se ještě před příjezdem probral a začal se svým spolujezdcem motorku tlačit pryč,“ řekl Miroslav Šupík, mluvčí českokrumlovské policie.

Policisté se na místě od svědků dozvěděli, co se stalo a kam oba účastníci nehody mířili, a bylo pro ně tak velmi jednoduché je vypátrat. „Motocykl jsme našli schovaný za jednou z garáží v obci Omlenička, řidič motocyklu i jeho spolujezdec se schovávali v nedalekém křoví,“ dodal Šupík s tím, že viditelně zraněný řidič na místě odmítl lékařské ošetření, spolujezdci se nic nestalo.

Řidič v Německu po nehodě pojídal na louce trávu, aby zamaskoval svou opilost

Koktejl
Foto: PČR Jihočeský kraj

Místo nehody

Oba muži moc dobře věděli, proč se schovávají. Řidič motocyklu totiž nadýchal téměř dvě a půl promile alkoholu v dechu. Navíc z několika strojů poskládaný motocykl neměl registrační značky a korunu všemu nasadilo zjištění, že řidič nevlastní řidičský průkaz.

„Policisté z dopravního inspektorátu v Českém Krumlově ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči motocyklu tak v případě prokázání viny u soudu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodal policejní mluvčí.

Policisté řešili střet s prasetem, když do nich nabouralo auto. Řidič byl opilý

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám