Hlavní obsah

Seniorka v Pardubicích vezla vnoučata na plavání, skončila na záchytce

Pardubice

Podivnou jízdou na sebe o víkendu upozornila 69letá řidička v Pardubicích. Svědek incidentu a následně i přivolaní policisté měli zprvu obavy, zda nemá zdravotní potíže, z omylu je ale vzápětí vyvedla zkouška na alkohol. Žena, která navíc vezla v autě vnoučata, nadýchala 2,6 promile.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

O případu z neděle minulého týdne v úterý informovala mluvčí policie Markéta Janovská, na podezřelou jízdu řidičky vozidla značky Ford poblíž pardubického výstaviště upozornil policisty přes tísňovou linku kolemjdoucí.

„Podle oznámení přejížděla chodník, travnatý pás, obrubníky a vracela se zpět na silnici. Kolegyně na lince 158 si pochvalovala počínání oznamovatele, který se za paní vydal a snažil se zjistit, co se stalo, zda nemá zdravotní problém a nechce pomoci,“ uvedla mluvčí.

Díky souhře muže v terénu a policejní hlídky, která byla nejblíž, se podařilo řidičku zastavit. Zprvu se podle mluvčí všem jevila v pořádku, navíc si na nic ohledně zdravotního stavu nestěžovala. Rovněž otevřela zadní dveře auta, kde měla dvě nezletilá vnoučata.

Jsem na pohodu, tvrdila policii na Náchodsku opilá řidička s dětmi v autě

Krimi

Po opakovaných dotazech, zda je opravdu v pořádku, a nabídce přivolat pro jistotu záchranku, došlo na rozuzlení záhady kolem podivné jízdy.

„Policisté přistoupili k provedení klasické kontroly řidiče včetně provedení dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu. V tu chvíli byli všichni přítomní celkem překvapeni, protože 69letá babička, která vyvezla svá vnoučata plavat do aquacentra, nadýchala 2,64 promile alkoholu,“ zmínila Janovská.

Hlídka pak přivolala k dětem jejich rodiče a babička putovala na záchytku na odběry krve. Rovněž ji čeká prověřování pro podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Snad tady ten blatníček, komentovala opilá a zfetovaná řidička v Brně náraz do dvou aut a stromu

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám