Hlavní obsah

Opilá řidička narazila do odstaveného vozu a v úplně rozbitém autě jela ještě další dva kilometry

Třebechovice pod Orebem

Dva kilometry ujela ve středu večer na Královéhradecku šestatřicetiletá řidička v prakticky zcela zdemolovaném voze, než zastavila policistům. Stylem zprava doleva na silnici ujížděla od nehody poté, co narazila do vozu odstaveného po střetu se srnou. Brzy se ukázalo, proč se snažila zmizet. Nadýchala téměř 2,5 promile alkoholu.

Foto: Policie ČR

Nabouraný Hyundai nevypadá na to, že v něm žena mohla ujet ještě dva kilometry.

Článek

Na počátku byla nehoda řidiče Škody Octavia, který se ve středu před 19. hodinou střetl nedaleko Třebechovic pod Orebem se srnou. Zodpovědně nechal stát svůj vůz při pravém kraji vozovky, zapnul výstražná světla a v dostatečném předstihu umístil výstražný trojúhelník. Marně. Netrvalo dlouho a do škodovky narazil jeden z projíždějících vozů. Naštěstí řidič sám čekal na policii mimo svůj vůz, takže se mu nic nestalo.

Foto: Policie ČR

Octavia skončila v příkopu se škodou půl milionu korun.

„Několik vozů odstavené auto objelo, ale auto značky Hyundai I30 se nevyhnulo a zezadu do jeho vozu narazilo a odhodilo ho do příkopu. Hyundai sice opodál zastavil, ale jeho řidička se vzápětí rozjela a z jedné strany silnice na druhou pokračovala v jízdě,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Přivolaní policisté řidičku dostihli asi dva kilometry od nehody v Polánkách nad Dědinou, kde teprve na jejich výzvu dávanou světelným a zvukovým znamením zastavila.

„Šestatřicetiletou řidičku podrobili dechové zkoušce s výsledkem necelé 2,5 promile. Zadrželi jí řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Na hyundaii odhadli škodu na padesát tisíc a na octavii na půl milionu,“ dodala mluvčí.

Ženu nyní čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Další vážná nehoda na křižovatce, kde zemřel manžel moderátorky. Ani tento řidič nedal přednost

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám