Hlavní obsah

Opilá matka trefila elektrickou tříkolkou auto na Trutnovsku, na klíně vezla dítě

Královec

Se štěstím bez zranění vyvázla z nehody tříčlenná posádka elektrické tříkolky na Trutnovsku, kde vrazila do osobního auta. Na vozidle přepravovala žena dvě malé dcery. Jednu měla na klíně, druhá pak seděla za ní připoutaná v nevhodné sedačce. Přivolaní policisté ženě naměřili přes promile alkoholu, čeká ji správní řízení. Nehodu zaznamenala kamera.

Nehoda opilé ženy na tříkolceVideo: Policie ČR

Článek

Nehoda se v úterý kolem 20:00 stala v obci Královec. Žena jela na tříkolovém elektrickém mopedu s dvěma dětmi.

„Z provedeného šetření vyplývá, že se řidička zřejmě plně nevěnovala řízení,“ informovala ve středu o případu mluvčí policie Šárka Pižlová. Před jízdou žena požila alkohol. „Narazila levou boční částí trojkolky do zaparkovaného auta, na kterém způsobila škodu 20 tisíc korun,“ dodala. Vozidlo navíc nebylo registrované.

Kamera, jejíž záznam policie k případu zveřejnila, zachytila manévr, při kterém nejdřív řidička na tříkolce vycouvala od obydlí na cestu, pár okamžiků byla mimo záběr, načež vystartovala i s potomky dopředu.

Seniorka v Pardubicích vezla vnoučata na plavání, skončila na záchytce

Krimi

Následoval náraz do osobního auta, po němž jela dál. Na videozáznamu je patrné, že chybělo málo a dceru umístěnou za řidičkou by náraz mohl z tříkolky vymrštit.

O jakou kameru se jednalo, jestli byla v některém ze zaparkovaných aut na místě nehody, případně se jednalo o bezpečnostní zařízení z ulice, policie neupřesnila. Rovněž není zřejmé, kdo policisty přivolal.

„Starší dcera jí seděla na klíně a mladší seděla vzadu připoutaná v nevhodně umístěné sedačce. Naštěstí se při dopravní nehodě nikomu nic nestalo,“ dodala mluvčí.

Řidičce pak policisté zakázali další jízdu. Ve správním řízení ženě hrozí pokuta až 25 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Nehoda opilé ženy na tříkolce

Jsem na pohodu, tvrdila policii na Náchodsku opilá řidička s dětmi v autě

Krimi

Výběr článků

Načítám