Hlavní obsah

Opilá dívka bez řidičáku narazila autem do domu

Jihočeští policisté obvinili v těchto dnech z ublížení na zdraví z nedbalosti 19letou ženu z Vimperska, která v dubnu sedla opilá za volant, a to i přesto, že nevlastní řidičský průkaz. Navíc jela velmi rychle a v obci Chlumany na Prachaticku narazila do rodinného domu. Se ženou v autě jela spolujezdkyně, která se při nárazu ve vysoké rychlosti zranila a skončila v nemocnici. Opilé ženě za to hrozí až rok vězení.

Foto: PČR Jihočeský kraj

Dům v Chlumanech, do kterého opilá žena narazila

Článek

„Jedná se o případ z druhé poloviny dubna, kdy 19letá žena, aniž by byla držitelkou řidičského oprávnění v noční době řídila osobní auto. Jela ve směru od obce Pěčnov na Chlumany. Tady nepřizpůsobila rychlost a při průjezdu levotočivou zatáčkou vyjela vpravo mimo silnici. Zde nejprve narazila do sloupu elektrického vedení a posléze do rodinného domu,“ řekl Milan Bajcura, mluvčí jihočeské policie. Kus zdi z budovy spadl a statik rozhodl o stržení štítové zdi.

Žena za volantem nadýchala téměř jedno promile alkoholu v dechu. „Při nárazu do pevné překážky se zranila spolujezdkyně sedící vpředu, kterou převezli přivolaní zdravotníci do nemocnice. Devatenáctiletou ženu policisté obvinili z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Její trestní stíhání je vedeno na svobodě. U soudu jí hrozí až rok vězení a dalších 10 let si nemůže udělat řidičské zkoušky, “ dodal Bajcura.

V rodinném domě, do kterého opilá žena bez řidičáku narazila, naštěstí nikdo nebyl, šlo o neobývanou část.

Auto na Táborsku vzplálo za jízdy

Krimi

Výběr článků

Načítám