Hlavní obsah

Omezený provoz vlaků v Pardubicích kvůli poruše zabezpečovacího zařízení. Někdo zřejmě kradl kabely

Aktualizováno

Na hlavním nádraží v Pardubicích je ve středu dopoledne omezen provoz vlaků. Podle hasičů Správy železnice vznikla porucha zabezpečovacího zařízení. Příčinou je pravděpodobně krádež kabelů. Událostí se zabývají policisté.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pravděpodobně krádež kabelů a následná porucha zabezpečovacího zařízení. Šetří policie. Provoz omezen. Pracuje se na opravě. Předpoklad opravy kolem dvanácté hodiny odpoledne,“ uvedl mluvčí hasičů Správy železnice Martin Kavka.

Policejní mluvčí Dita Holečková Novinkám potvrdila, že policisté jsou na místě a událost vyšetřují.

„Kolem půl osmé ráno jsme na linku 158 přijali oznámení od Správy železnic o krádeži kabelů ze železničního zabezpečovacího zařízení v Pardubicích. Po příjezdu na uvedené místo policisté na místě zadrželi jednu osobu. Prověřování celé události je v začátcích, proto v tuto chvíli nemůžeme poskytnou další podrobnosti,“ uvedla Novinkám Dita Holečková s tím, že provoz na trati nebyl přerušen, ale vlaky jezdí s omezením.

V Pardubicích se 5. června letošního roku čelně srazily dva vlaky. Následkem toho došlo k úmrtí čtyř lidí, nehoda si vyžádala také 27 zraněných. Nehoda je jednou z nejtragičtějších za posledních 30 let. Na nové postaveném nádraží v té době nefungoval zabezpečovací systém, strojvedoucí jednoho vlaku projel „na červenou“.

Zabránit srážkám vlaků. Úřad začal hlídat, jak dopravci zapínají ETCS

Ekonomika
Související témata:

Výběr článků

Načítám