Hlavní obsah

Obtěžoval v Olomouci ženy a loupil. Soud poslal muže do vazby

Olomouc

Olomouckým kriminalistům se podařilo dopadnout dvaatřicetiletého muže, který ve městě opakovaně obtěžoval ženy. Jednu se pokusil oloupit. Byl obviněn z loupeže a výtržnictví. Soud na něj uvalil vazbu. Novinky o tom ve středu informovala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obviněný měl podle ní v červnu v olomoucké místní části Řepčín osahávat 18letou ženu, kterou míjel. „Nejprve ji oslovil oplzlými řečmi a následně se jí začal dotýkat. Mladá žena se lekla a z místa utekla pryč. Policisté dalším šetřením zjistili, že obdobného jednání se téhož dne dopustil i vůči dalším dívkám,“ uvedla mluvčí.

Kriminalisté přišli na to, o koho jde a že se jedná o stejného muže, který se v únoru dopustil loupeže.

„Situace probíhala podobně, ale tehdy, když procházel kolem 41leté ženy, uchopil ji za vlasy a požadoval po ní peníze. Žena se naštěstí nezalekla, vysmekla se mu a pachatel z místa odešel,“ konstatovala Skoupilová.

Krátce po obvinění muže dal podle ní vyšetřovatel podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání tak probíhá vazebně. „Muži nyní hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let,“ doplnila policejní mluvčí.

Usmála se na mě, zdůvodnil zvrhlík v Ostravě, proč obtěžoval ženu

Krimi

Výběr článků

Načítám