Hlavní obsah

Nůž u krku, bití kabelem nebo vyhnání nahé ženy na mráz. Muž je před soudem za týrání rodiny

Skoro osm let měl podle obžaloby trýznit svoji rodinu muž (50) z Plzeňska. Případ v úterý začal projednávat Okresní soud Plzeň-jih. Obětí měla být partnerka obžalovaného (38), její nezletilá dcera a později i jejich společný syn, který se v mezidobí narodil.

Foto: Patrik Biskup, Novinky

Obžalovaný muž (vpravo) u Okresního soudu Plzeň-jih

Článek

Muž, kterému za zločin týrání osoby žijící ve společném obydlí hrozí až osm let, vinu popírá.

Jak zaznělo od státní zástupkyně, první náznaky domácího násilí se začaly objevovat v průběhu roku 2014.

„Začalo to nadávkami partnerce, že je ku..da, p..a líná. Osočoval ji, že nic nedělá a hanlivě se vyjadřoval o jejích rodičích s tím, že jsou to vesničtí dementi. K tomu jí zakazoval, aby navštěvovala své známé,“ uvedla žalobkyně Taťána Ulčová.

Bigotní otec podle soudu týral děti. Dle toho Ústavního ale do vězení nepatří

Domácí

Podle ní chování obžalovaného postupně gradovalo.

„Poškozenou fackoval, mlátil pěstmi nebo ji bil kabelem přes záda. Aby v ní vyvolal strach, držel jí kuchyňský nůž pod krkem nebo ji škrtil rukama. V zimě ženu zase natlačil do sprchy pod studenou vodu a pak ji vyhodil ven na mráz,“ pokračovala státní zástupkyně s tím, že se u poškozené rozvinul syndrom týrané ženy.

Syn se ze strachu pomočoval

Drsné chování podle obžaloby zažívaly i děti. „Nevlastní dceři zakazoval usínat při světle, přitom se bála ve tmě. Když přišla ze školy, musela dvě hodiny gruntovat byt,“ uvedla dále Ulčová.

„Nesměla používat mobil ani tablet. Svého syna pak nutil klečet v koutě s nataženýma rukama. Nadával mu, že je debil, a bil ho, což vedlo k tomu, že se chlapec strachy pomočoval,“ dodala.

Upozornila také na to, že děti byly nuceny přihlížet, jak obžalovaný týral jejich matku.

Obviněný muž před soudem uvedl, že nesouhlasí s ničím, co je uvedeno v obžalobě. Vypovídat ale odmítl, stejně tak nechtěl odpovídat na dotazy soudu.

Jeho obhájce poukázal na to, že v obžalobě není ani zmínka o motivu či pohnutce, která měla vést k popsaným skutkům. „Policie shromáždila pouze důkazy v neprospěch mého klienta, ale důkazy svědčící o jeho nevině je nezajímaly,“ uvedl obhájce.

Soud bude pokračovat výslechem poškozených a znalců.

Důchodce šest let týral manželku. Nulová sebereflexe, řekl soud a poslal ho za mříže

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám