Hlavní obsah

Turista v centru Prahy zabil muže, rozbil mu o hlavu láhev vodky

Praha

Smrtí muže skončil sobotní incident mezi dvěma skupinami turistů v centru Prahy. Při šarvátce jeden z nich rozbil o hlavu soka láhev vodky. Napadeného pak záchranka odvezla se zraněním do nemocnice, kde později zemřel. Policie podezřelého vypátrala a zadržela.

Útočník v Praze zabil muže, rozbil mu o hlavu láhev vodkyVideo: Policie ČR

Článek

Incident, který zachytila bezpečnostní kamera, se v sobotu v noci stal na Národní třídě v Praze.

„Potkaly se tam dvě skupiny turistů, které byly na víkend v Praze. Nejprve vše probíhalo v klidu a turisté si normálně povídali. Pak mezi nimi došlo k roztržce a jeden z nich druhého udeřil láhví vodky do hlavy,“ informoval v úterý o případu mluvčí policie Jan Daňek.

Podle vyšetřovatelů byl úder tak silný, že se napadený muž okamžitě sesunul k zemi, načež po převozu do nemocnice zemřel.

Foto: Policie ČR

Zbytky láhve vodky, se kterou útočník udeřil oběť

Policie po útočníkovi pátrala a od začátku to byl podle mluvčího hlavně boj s časem, kdy hrozilo, že turisté zřejmě brzy z metropole odcestují.

„Rozjelo se rozsáhlé pátrání a po několika hodinách se jim povedlo podezřelého dopátrat a zadržet před hotelem v Praze 2, kde bydlel,“ zmínil Daněk.

Kriminalisté 26letého muže obvinili z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti a výtržnictví, za což mu hrozí až šestnáct let vězení. Soud rovněž rozhodne o návrhu na jeho vzetí do vazby. Národnost turistů policie neuvedla.

Foto: Policie ČR

Útok láhví

Muž s mačetou útočil na Frýdecko-Místecku. Po zneškodnění policejní hlídkou zemřel

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám