Hlavní obsah

Nic ti nedám! Statečná seniorka na Jablonecku se ubránila lupiči s pistolí, ustála i úder loktem

Železný Brod

Drsnému napadení čelila 84letá žena v Železném Brodě na Jablonecku, kde na ni zaútočil muž s pistolí v ruce. Vyhrožoval jí zastřelením a vyžadoval peníze. Seniorka odmítla cokoli vydat a bránila se holí, násilník ji pak udeřil loktem do tváře. Žena dál trvala na svém a odebrala se vyhledat pomoc, muž mezitím utekl. Policisté ho ale krátce po činu dopadli a soud ho pak poslal do vazby.

Foto: Policie ČR

Pistole, se kterou muž útočil, načež ji odhodil při útěku před policisty

Článek

Incident se stal již minulý týden ve čtvrtek po poledni v železnobrodské Nádražní ulici v blízkosti vlakové stanice. Žena, která si při chůzi pomáhala holí, šla zrovna po chodníku, když jí cestu zkřížil muž s pistolí v ruce a požadoval peníze.

„Po její odpovědi, že mu žádné peníze nedá, vytáhl vzduchovou pistoli se slovy, ať mu vydá peníze, nebo ji zastřelí. Seniorka na to ovšem reagovala tím, že mu zopakovala, že mu žádné peníze nedá, a začala před ním ‚šermovat‘ holí,“ informovala ve středu o případu mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Násilník k ženě pak přistoupil ještě blíž a udeřil ji loktem do tváře. „Statečná žena tento úder ustála, otočila se směrem od vlakového nádraží a vydala se do nejbližšího obchodu požádat o pomoc. Obviněný následně utekl opačným směrem,“ zmínila mluvčí.

Seniorku do hlavy na ulici v Chebu kopl mladý Slovák, hrozí mu 10 let

Krimi

Přivolaná policejní hlídka po zhruba čtvrthodině pátrání v okolí nádraží narazila na muže, který před nimi začal utíkat. Také něco zahodil do křoví.

Po zadržení se ukázalo, že se jednalo o 40letého recidivistu, kterého soudy již v minulosti jedenáctkrát trestaly, mimo jiné za loupež a krádeže. Seniorce vyhrožoval vzduchovou pistolí značky Record. Po činu nadýchal 1,41 promile.

Kriminalisté muže obvinili z loupeže, za což mu hrozí až desetileté vězení. Soud pak podezřelého po návrhu policie a státního zastupitelství poslal do vazby.

Seniorka naštěstí nemusela po útoku vyhledat lékařské ošetření a ani jí nevznikla škoda na majetku.

Muž dal 80leté ženě v centru Prahy pěstí. Málem ji pak přejelo auto

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám