Hlavní obsah

Neznámý muž v tmavém oblečení na Blanensku láká školáky do černé dodávky

Lipůvka

Policie je v pohotovosti kvůli podezřelému muži v černé dodávce, který v uplynulých dnech dětem nedaleko Základní školy v Lipůvce na Blanensku opakovaně nabízel svezení svým autem. Kriminalisté zaznamenali zatím dva případy. Děti pokaždé utekly. Škola již vyzvala mailem a na webu rodiče, aby děti poučili, že k cizím lidem do auta nemají nastupovat.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„U základní školy měl muž v tmavém oblečení a s pokrývkou hlavy lákat nezletilé děti na sladkosti a svezení autem domů nebo kamkoliv si přejí. Policisté oznámení nepodceňují a usilovně na něm pracují. S maximální důsledností a pečlivostí prověřujeme všechny získané informace a poznatky,“ řekla Novinkám mluvčí blanenské policie Lenka Petrželková.

První případ se stal podle ředitelky školy Marcely Antonovičové minulý týden. „U školy se pohybovala černá dodávka, jejíž řidič lákal do vozu jednu dívku. Ta však utekla a zavolala mamince, která nás informovala. Třídní učitelé po této události poučili děti, jak se mají v takovém případě chovat,“ uvedla ředitelka, která neprodleně informovala o události policii.

Kdosi vybílil hotelový pokoj v Brně. Policie hledá dva klíčové svědky

Krimi

Muž „v tmavém oblečení a s pokrývkou hlavy“ se ale objevil znovu. V pondělí lákal do auta chlapce, který ale utekl a doma vše řekl rodičům. „Vše, co vím, jsem nahlásila Policii ČR. Děti samozřejmě znovu poučíme a doporučíme, aby v těchto případech nejlépe hned volaly policii, rodičům, obrátily se na dospělého, pokud je v dosahu, či se vrátily vše nahlásit do školy,“ napsala na internetových stránkách školy coby upozornění pro rodiče Antonovičová.

Žádost o pomoc při pátrání

Mluvčí policie zdůraznila, že v oblasti, tedy nejen u školy, ale i v okolí, jsou již posílené hlídky. „Dosud jsme na základě šetření nezjistili, že by došlo skutečně k nějakému protiprávnímu jednání ve smyslu násilí na dětech nebo jejich odvozu,“ zdůraznila Petrželková. Policisté znovu požádali vedení školy, aby poučilo děti o tom, jak se mají při setkání s mužem chovat. Zároveň žádají rodiče nejen z Lipůvky, ale i okolí, aby děti varovali před kontakty s neznámými lidmi.

Kriminalisté žádají případné svědky, pokud by měli jakékoli informace o muži, registračním čísle jeho vozidla, fotografie, popř. kamerové záznamy, aby ihned kontaktovali obvodní oddělení Policie ČR v Blansku, popřípadě telefonní číslo 974 631 396 nebo linku 158.

Policie pátrá po šestnáctileté dívce z Brna. Nezvěstná je už od půlky září

Krimi

Výběr článků

Načítám