Hlavní obsah

Nešlo ho zastavit dřív? Muž, který v Brně nožem bodl na ulici školačku, měl už předtím útočit na ženy

Brno

Vypadalo to, že dívka, kterou loni v září napadl přímo na rušné ulici v Brně narkoman a bodl ji nožem, byla prostě jen ve špatnou dobu na špatném místě. Podle informací Novinek ale narkoman už dříve opakovaně útočil na ženy, byť ne tak vážně. Nabízí se tak otázka, zda činu nešlo předejít.

František Oláh se u soudu zpovídá z útoku na školačku Video: Petr Kozelka, Novinky

Článek

Byl to obyčejný den, Táborská ulice poblíž Dělnického domu žila obvyklým odpoledním ruchem, když osmatřicetiletý muž znenadání zaútočil na školačku – přímo na ulici jí zasadil ránu nožem.

Útočníka zpacifikoval náhodný svědek a přivolaní strážníci. Dívka zákeřný útok přežila bez větší fyzické újmy, ovšem událost podle informací Novinek těžce zasáhla její mladou duši.

Z útoku se před brněnským soudem, který jedná za zavřenými dveřmi, zpovídá osmatřicetiletý narkoman František Oláh. Podle informací Novinek byla dívka už několikátou jeho obětí. Dříve ovšem neútočil tak brutálně. Důvodem předchozích útoků na ženy mohla být podle zdroje Novinek snaha se jim pomstít za to, že o něj nejevily zájem.

Pobodal školačku za bílého dne na rušné brněnské ulici. Narkoman stanul před soudem

Krimi

Strážníci ani policisté nechtěli na dotaz Novinek tyto informace blíže komentovat.

Zadržení muže podezřelého z pokusu o vraždu dítěteVideo: Policie ČR

Pro soud, který v úterý mimo jiné vyslechl znalce, bude zásadní informací, zda byl muž při útoku na školačku příčetný. Pokud by nebyl, mohl by senát v čele s Alešem Novotným trestat ne za pokus vraždy, ale za trestný čin opilství. Vedle vězení Oláhovi také může hrozit detenční ústav, kde končí nebezpeční delikventi.

Zatímco veřejnost byla při projednávání případu ze soudní síně vykázána, zůstal mohl Oláhův kamarád jako tzv. důvěrník. Ten po skončení jednání Novinkám řekl, že prý obžalovaný není tak špatným člověkem, jak by se mohlo podle souzeného jednání zdát.

„Říkám vám, kdyby nefetoval, tak by neměl chybu. Opravdu. Citlivý kluk, pomáhal, rozdělil se. Sám to neměl lehké, špatné dětství, rodinu a geny si holt nevyberete. Jen ty drogy neměl brát. Čas od času ho pak něco popadlo, jako kdyby ho něco posedlo, a provedl takovouto kravinu,“ řekl před jednací síní.

Verdikt v případu vynese soudce Novotný ve středu dopoledne.

Běsnící muž do něj bil obuškem a zkoušel ho bodnout zlomenou násadou, pak zraněný břeclavský strážník střílel

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám