Hlavní obsah

Nemůžu, spěchám! Řidič u České Lípy srazil cyklistu, na pomoc ale neměl čas

Osmatřicetiletý cyklista utrpěl v pátek u České Lípy rozsáhlé odřeniny a pohmožděniny poté, co ho srazilo osobní auto. Řidič vozu, muž v seniorském věku, cyklistovi nepomohl. Od nehody odjel s vysvětlením, že spěchá. Teď ho hledá policie.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Bílý hyundai narazil do jízdního kola zezadu. Ke srážce došlo na silnici mezi Horní Libchavou a Českou Lípou. Cyklista po nárazu přeletěl přes řídítka a utrpěl řadu nepříjemných zranění. Naštěstí měl nasazenou cyklistickou přilbu, která mu při pádu ochránila hlavu.

Auto srazilo ve Frenštátu cyklistu. S poraněním hlavy a mozku skončil v nemocnici

Krimi

Řidič hyundaie se podle svědků choval za volantem tak, jako by kolizi s cyklistou ani nezaregistroval a pokračoval v jízdě dál. „Kolemjedoucí řidička osobního vozidla ho však k zastavení přiměla dlouhým troubením. Z hyundaie vystoupil řidič seniorského věku, a když zjistil, co se stalo, prohlásil, že by rád pomohl, ale nemůže, protože spěchá. Pak zase nasedl do auta a odjel,“ popsala dění po srážce mluvčí policie Ivana Baláková.

Žena, která u nehody zastavila, nabízela cyklistovi odvoz na ošetření do nemocnice, tam ho ale nakonec odvezla jeho manželka, kterou si cyklista přivolal. „Lékař zjistil, že při nehodě utrpěl rozsáhlé odřeniny a pohmožděniny a domů ho poslal s krčním límcem,“ upřesnila Ivana Baláková.

Spolu se zveřejněním informací o nehodě policisté vyzvali řidiče bílého hyundaie, aby se jim přihlásil. „Současně žádáme dosud nevyslechnuté svědky nehody, aby se nám ozvali a pomohli nám hledaného řidiče najít,“ uvedla policejní mluvčí.

Seniorovi se zastavil kardiostimulátor, z kola naštěstí spadl přímo před jihlavskou policejní stanicí

Krimi

Řidič srazil autem cyklistu a ujel. Muž zemřel

Krimi

Výběr článků

Načítám