Hlavní obsah

Německý důchodce bloudil pět hodin Šumavou, strojvůdce kvůli němu musel zastavit vlak

Stožec

Policisté ze Spolkové republiky Německo si museli ve čtvrtek odpoledne vyžádat na pomoc své kolegy z Prachaticka a Českokrumlovska. Při výletě z Haidmühle směrem ke Studené Vltavě na Šumavě se manželce ztratil 83letý muž. Nakonec zabloudil až na koleje ke Stožci.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

Novinky o případu informovala mluvčí prachatické policie Martina Joklová s tím, že muž se ztratil v lese po půl druhé odpoledne.

„Vzhledem k tomu, že pohřešovaný byl dezorientován v prostoru a odkázán na pomoc ostatních, rozjela se po něm ihned velká pátrací akce,“ uvedla policejní mluvčí.

Poznamenala, že německým kolegům pomáhali také volarští policisté s psovodem, hornoplánští policisté i členové Horské služby z Nové Pece na čtyřkolkách.

Zmatená babička ze Znojemska zbloudila až do Brna. Jak, to neví

Krimi

Pátrání trvalo pět hodin, když jej ukončil telefonát z dispečinku Českých drah. „Dispečink policisty informoval o tom, že na trase mezi Novým Údolím a Stožcem musel strojvůdce zastavit vlak kvůli muži v kolejišti. Popis odpovídal hledanému seniorovi,“ konstatovala Joklová.

Policisté se ihned vydali na místo. Nalezli muže z Německa sice dezorientovaného a dehydrovaného, ale jinak byl v pořádku.

Lesníci z Domažlic zachránili ztraceného seniora. Pochválil je německý ministr

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám