Hlavní obsah

Náklaďák na D2 vrazil do auta v čele konvoje německé armády

Nákladní vůz na dálnici D2 narazil v noci na pátek do doprovodného vozu konvoje německé armády, který se vracel ze cvičení NATO. Dva lidé se zranili, oba jsou Češi. Dálnice byla ve směru na Brno asi tři hodiny uzavřená, jezdilo se odklonem.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Původně Národní dopravní informační centrum v noci uvedlo, že dálnici D2 na 42. kilometru ve směru na Brno uzavřela na několik hodin nehoda mezi dodávkou a osobním automobilem.

Policie ráno upřesnila, že se jednalo o náraz nákladního auta do doprovodného vozu konvoje německé armády, který se vracel z cvičení NATO.

„Doprovodný vůz vjel do připojovacího pruhu, aby mohl konvoj německé armády plynule najet, zezadu do něj narazil nákladní vůz,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Dvojice zamávala během oslav v Plzni nacistickou vlajkou. Policisté už jí sdělili podezření

Krimi

Konvoj podle mluvčího doprovázela česká vojenská policie. Z vyjádření Maláška vyplývá, že oba zranění Češi jsou právě její příslušníci.

Záchranná služba vyslala k nehodě vrtulník. „V péči jsme měli dva muže středního věku, jednoho jsme po ošetření středně těžce zraněného letecky transportovali do Fakultní nemocnice Brno, druhého jsme po ošetření lehce zraněného předávali břeclavské nemocnici,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Dálnice byla ve směru uzavřená zhruba do pátečních 2:00, jezdilo se odklonem. Vzhledem k pozdní hodině dopravní komplikace nevznikaly.

Na D2 se srazil vůz z armádního konvoje s nákladním autem

Krimi

Výběr článků

Načítám