Hlavní obsah

Vážná nehoda uzavřela D1. Na místo letěly vrtulníky

Psáře
Aktualizováno

Na dálnici D1 u obce Psáře na Benešovsku došlo v úterý ráno k vážné nehodě. Dodávka zezadu narazila do kamionu, uvnitř zůstali zaklíněni dva lidé. Vyprostit je museli hasiči. Na místě zasahovaly dva vrtulníky letecké záchranné služby. Před nehodou se tvoří několikakilometrové kolony, od 9:00 je místo průjezdné jedním jízdním pruhem. Uzavřena je i dálnice D7.

Foto: X/ŘSD

Na D1 na Benešovsku se tvoří dlouhé kolony.

Článek

„Záchranáři na místě ošetřili dva středně těžce zraněné. Vrtulník letecké záchranné služby z Prahy transportoval pacienta do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, druhý vrtulník z Hradce Králové zraněného do Fakultní nemocnice Motol,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Monika Nováková.

Policie kolem deváté hodiny obnovila provoz. „Místo je průjezdné jedním jízdním pruhem,“ řekla mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

K nehodě došlo po 6:30 ráno, první jednotka hasičů na místě zasahovala už kolem 6:50. Nehoda se stala u obce Psáře. Vozidla v koloně stojí už u sjezdu na 41. kilometru na Šternov.

„Po nehodě nákladního automobilu na dálnici D1 jsme vyprošťovali dvě zaklíněné osoby z dodávky, která zezadu narazila do nákladního automobilu. Používali jsme hydraulické vyprošťovací zařízení, dálnice ve směru na Brno byla kompletně zastavena,“ dodal pro Novinky mluvčí hasičů Jan Sýkora.

Doplnil, že další jednotky hasičů se k místu kvůli kolonám dostávaly s obtížemi. Po vyproštění provedli hasiči zajištění místa nehody.

„Dálnice D1 směr Brno uzavřena! Na 48. km došlo k vážné nehodě osobního a nákladního vozidla. Na místě zasahují složky IZS a přistál vrtulník,“ napsalo na síti X Ředitelství silnic a dálnic. Podle zveřejněné fotografie se na místě tvoří několikakilometrová kolona.

Z dálnice je možné sjet na exitu 41 Šternov a vrátit se na ni přes exit 49 Psáře.

Od 8:20 je uzavřena také dálnice D7 na 17. kilometru ve směru na Prahu. Srazila se tři auta, jeden člověk utrpěl lehké zranění.

Po nehodě vyletěl ze superbu motor. Opilý řidič vystoupil takřka bez šrámu

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám