Hlavní obsah

Smrtelná nehoda motorkáře u Brna uzavřela dálnici D1

Aktualizováno

Nehoda motorkáře uzavřela v neděli večer na tři a půl hodiny dálnici D1 ve směru na Prahu na 177. kilometru u Ostrovačic na Brněnsku. Motorkář středního věku i přes snahu záchranářů o resuscitaci zemřel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sanitka (ilustrační foto)

Článek

Nehoda se stala kolem 17:45, provoz se podařilo obnovit v 21:15. Policisté osobní auta odkláněli na exitu 178 a na dálnici vraceli u Devíti křížů na 168. kilometru. I přesto se na dálnici vytvořila až sedm kilometrů dlouhá kolona. Vyplývá to z informací, které poskytli mluvčí policie Pavel Šváb a mluvčí záchranky Lukáš Dvořáček a z informací na webu www.dopravniinfo.cz.

Podle Švába jeli po dálnici dva motorkáři. „Podle dosavadních zjištění se chystali k předjíždění, vlivem situace v provozu začal první z nich brzdit, druhý reagoval pozdě a se svým kolegou se lehce střetl, dostal smyk a havaroval. Zda se do kolize zapojila i jiná vozidla, zjišťují kolegové z dálničního oddělení v Domašově,“ uvedl Šváb na webu jihomoravské policie.

Několik dodávek, které odpovídaly podle prvotních informací svědků vozidlu, které mohlo jízdu motorek ovlivnit, se podařilo zastavit policistům z dálničního oddělení Velký Beranov, sdělili policisté. Vyšetřování okolností tragické nehody i nadále pokračuje.

Nehoda kamionu uzavřela D1. Řidič najel do svodidel

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám