Hlavní obsah

Něco se zvrtlo. Senior na jihu Moravy hlásil pálení, na místě ho pak našli popáleného

Hustopeče

Požár porostu v těžko přístupném terénu likvidovali v pondělí odpoledne hasiči u Hustopečí na Břeclavsku. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Na místě zasahoval vrtulník s bambi vakem i vrtulník záchranářů, který letěl pro popáleného seniora.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči zasahovali v těžko přístupném terénu.

Článek

Podle informací Novinek senior ohlásil pálení, a je tak pravděpodobné, že se při něm něco zvrtlo. Oheň se totiž rozšířil na plochu přibližně 80 krát 30 metrů.

„Skutečně tam pálil trávu a listí. Co přesně se na místě stalo, je předmětem dalšího vyšetřování,“ upozornil mluvčí hasičů Petr Příkaský.

„Na místo byl vyslán i vrtulník s bambi vakem, nakonec ale nebyl zapotřebí, požár jsme dostali pod kontrolu,“ dodal mluvčí.

Druhý stupeň byl podle něj vyhlášen i proto, aby na místo hasiči dostali další cisterny s vodou. Vzhledem k horku a suchu bylo riziko, že by se oheň mohl rychle šířit, navíc v těsné blízkosti požáru byla i chata.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči zasahovali v těžko přístupném terénu.

Na místo letěl i záchranářský vrtulník. „Měli jsme nahlášeného jednoho zraněného, muž v seniorském věku utrpěl popáleniny prvního až druhého stupně. Nakonec jsme jej sanitkou transportovali k další péči na popáleninové oddělení Fakultní nemocnice Brno,“ řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Na Opavsku hořela štěpka, hasiči do akce nasadili i bagry a rypadlo

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám