Hlavní obsah

Nechal se živit družkou, na síti přitom flirtoval s dalšími ženami a obral je o dva miliony. Dostal 4,5 roku

Brno

Marně se snažil Jan Végh přesvědčit odvolací brněnský krajský soud, že povede lepší život a že nepatří do vězení. Muž, který se nechal živit družkou, na sociální síti tahal z žen pod smyšlenými důvody peníze, jež pak prosázel. Ve středu dostal za podvod 4,5 roku vězení.

Foto: Petr Kozelka , Novinky

Jan Végh u soudu marně tvrdil, že se polepší.

Článek

Muž od dvou žen vylákal téměř dva miliony korun. Na síti s nimi tokal a pak je obluzoval historkami o tom, jak potřebuje zaplatit kauci na byt, zaplatit právníka, koupit auto kvůli podnikání nebo uhradit soudní poplatky kvůli soudům o syna. Jedna z žen mu poslala dohromady téměř 600 tisíc korun, druhá 1,3 milionu korun.

U jihlavského okresního soudu dostal Végh za podvod 4,5 roku vězení. Proti verdiktu se ale odvolal k brněnskému krajskému soudu.

„Klient vinu nepopírá, doznal se, projevil upřímnou lítost a je připraven začít žít řádný život, neprodleně by začal hradit škodu. Plně si uvědomil závažnost svého jednání až nyní, zcela přehodnotil, jak by chtěl nakládat se životem. Soud by měl reflektovat jeho snahu změnit život a situaci řešit,“ vykresloval Végha v co nejlepším světle jeho advokát.

„Model“ a „herec“ vylákal podivnou historkou o těžařích z ženy půl milionu

Krimi

Muž byl přitom v době, kdy nešťastnice balamutil, v podmínce za úplně stejné jednání, kdy si takto přišel na čtvrt milionu.

„Celé je mi to strašně líto, mrzí mě to. Můj syn najedou přijde o tátu. Mám přislíbenou práci, takže kdyby to mohlo mít nějaký zdárný konec, tak můžu hned pracovat. Jsem asi závislý na sázkách, automatech, potřeboval bych s tím pomoct. Kvůli synovi bych to chtěl napravit. I kvůli poškozeným,“ přesvědčoval soudce Végh.

Obžalovaný zcela lehkovážně a triviálně utratil peníze za sázení
Šárka Dufková, soudkyně

Úspěšný ale nebyl. „Byl jste odsouzen za podobnou činnost a vzal jste si ponaučení?“ vzala si slovo předsedkyně odvolacího senátu Šárka Dufková. „V té době asi ne,“ přiznal muž.

„Nahradil jste poškozeným nějakou škodu?“ zajímalo soudkyni. „No teď jsem chodil na brigády, nějaké peníze mám, ale kdybych šel do vězení, tak nechci ohrozit svou rodinu, partnerku jsem taky zadlužil,“ vykrucoval se Végh.

Senát pak mužovo odvolání smetl se stolu. „Jedinou polehčující okolností je prohlášení viny, ale tento případ nebyl zas tak složitý. Obžalovaný zcela lehkovážně a triviálně utratil peníze za sázení, za závislost, o které ví a nic s ní nedělal. Dostal už šanci, ale nevyužil ji. Nemáme žádný důvod mu trest snižovat,“ konstatovala Dufková.

Důvěřivou ženu z Prostějovska podvodník obral o téměř dva miliony korun

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám