Hlavní obsah

Nebezpečné podjíždění. Auto po střetu vyletělo z D1, viník nehody jel dál

Velké štěstí měl řidič toyoty, která po střetu s jiným vozidlem vyletěla z dálnice D1 a několikrát se převrátila přes střechu. Z nehody, která se stala ve středu kolem šesté hodiny večer, vyvázl jen s lehkým zraněním. Viník nehody podle policie nezastavil a pokračoval v jízdě ještě několik kilometrů.

Foto: Policie ČR

Toyota se po střetu s jiným vozidlem na 108. kilometru dálnice D1 několikrát přetočila přes střechu a přistála zpátky na kolech na okraji vozovky. Řidič vyvázl z nehody jen s lehkým zraněním.

Článek

Nehoda se stala na 108. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. „Osmapadesátiletý řidič osobního vozidla Volkswagen Tiguan projížděl po dálnici v přídatném jízdním pruhu. Při jízdě se nechoval ohleduplně a ukázněně, kdy při přejíždění z přídatného jízdního pruhu do druhého jízdního pruhu ohrozil řidiče jedoucího v jízdním pruhu, do kterého přejížděl,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Podle policie předjížděl nepovoleným způsobem. „Při předjíždění podjel vozidlo jedoucí v pravém jízdním pruhu. Tento řidič, aniž by použil znamení o změně směru jízdy, přejel nejprve do pravého jízdního pruhu a následně hned do levého jízdního pruhu, kde v danou chvíli jel řidič s osobním motorovým vozidlem značky Toyota RAV4,“ uvedl k průběhu nehody policista Jiří Šoukal, vedoucí dálničního oddělení Velký Beranov.

Pokuta až 25 tisíc korun

Takzvané podjíždění vozidel na dálnici je podle něj velice nebezpečné a za takové chování na silnici lze ve správním řízení uložit pokutu až do výše 25 tisíc korun.

Toyota se po střetu stala neovladatelnou a po smyku se dostala do pravého příkopu. „Tam se vozidlo několikrát obrátilo přes střechu a následně zůstalo stát na kolech v přídatném jízdním pruhu a částečně v příkopu po pravé straně vozovky. Při nehodě utrpěl řidič zranění, na místě byl ošetřen posádkou zdravotnické záchranné služby, která ho transportovala do jihlavské nemocnice k dalšímu vyšetření,“ zmínila mluvčí Čírtková.

Podle provedené dechové zkoušky ani jeden z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu. Při nehodě vznikla hmotná škoda 460 000 korun. Případ policisté předají správnímu orgánu k rozhodnutí.

Motorkář jel po D1 a oběma rukama držel telefon

Krimi

Výběr článků

Načítám