Hlavní obsah

Následky tragické nehody vlaků v Pardubicích dokládají záběry z dronu

Pardubice

Následky tragické železniční nehody v Pardubicích dokládají záběry pořízené z výšky dronem. První vagon za lokomotivou rychlíku se zlomil a vykolejil, mimo trať skončila i část soupravy protijedoucího nákladního vlaku. Čelní střet nepřežili čtyři lidé, přes dvacet cestujících utrpělo zranění. Podle prvních poznatků vyšetřovatelů osobní expres projel na červenou, vyšetřování okolností nehody ale pokračuje.

Záběry vlakové nehody v Pardubicích z dronuVideo: Martin V

Článek

Na videozáznamu z dronu je vidět, že se vlakové soupravy srazily u zastávky Pardubice-centrum, kde koleje sice lemují zdi, ale průchody byly blízko místu nehody, a záchranáři se k němu mohli rychle dostat.

Nejvíc skončil zničený první vagon za lokomotivou rychlíku, který se v přední části zlomil. Rovněž vykolejil, stejně jako část protijedoucího nákladního vlaku.

K čelní srážce rychlíku RegioJet a nákladního vlaku ČD Cargo v Pardubicích došlo ve středu krátce před 23. hodinou a zahynuli při ní čtyři lidé. Pět lidí utrpělo středně těžká zranění a přes dvacet lidí se zranilo lehce. V osobním vlaku cestovalo přes 300 lidí.

EXPRESS NOVINEK: Srážka vlaků v Pardubicích

Podcasty a pořady

Při srážce zahynuly dvě Ukrajinky, uvedl ve čtvrtek list Ukrajinska pravda s odvoláním na ministerstvo zahraničí v Kyjevě. Součástí soupravy byly i tři vagony, které směřovaly do ukrajinského Čopu. V Košicích měly být připojeny k jiné soupravě.

Kamera zachytila tragický střet vlaků v PardubicíchVideo: X

Prvotní šetření Drážní inspekce ukázalo, že srážku způsobil průjezd osobního expresu přes návěstidlo zakazující jízdu. Zabezpečovací systém, který mohl vlak zastavit, je v místě nainstalován, ale dosud nebyl aktivován.

Vyšetřování pokračuje, policie případ prověřuje pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

RegioJet je připraven odškodnit cestující a zřídil krizovou linku

Domácí

Výběr článků

Načítám