Hlavní obsah

Násilník s nožem a katanou hrozil v Praze lidem zabitím kvůli jejich etnicitě, byly mezi nimi i děti

Praha

Muže vyzbrojeného nožem zneškodnili policisté v Praze, kde v parku podle svědectví vyhrožoval skupině lidí zabitím. Nelíbilo se mu, k jakému etniku patřili, mezi napadenými byly i děti. V běsnění pokračoval i v policejním autě.

Zadržení muže ozbrojeného nožem a katanouVideo: Policie ČR

Článek

O incidentu ze čtvrtka minulého týdne v pondělí informoval mluvčí policie Jan Daněk, jehož kolegy přivolali krátce před 19:00 přes tísňovou linku svědci do parku u stanice metra Vltavská.

„Zaútočil na lidi a vyhrožoval jim, že je zabije pro jejich etnickou příslušnost. Vše se dělo v přítomnosti čtyřech nezletilých dětí, kdy při svém jednání použil nůž, který vytáhl z pouzdra na opasku,“ uvedl mluvčí s tím, že policisté muže zneškodnili pomocí donucovacích prostředků. O jaké etnikum se jednalo, policisté neuvedli.

„Zajistili u něj jak nůž, tak katanu s ostřím o délce 50 centimetrů. Podezřelý následně putoval na policejní služebnu a ve vozidle začal vyhrožovat smrtí i zasahujícím policistům,“ zmínil Daněk.

Foto: Policie ČR

Muž ozbrojený nožem a katanou ohrožoval na Vltavské skupinu lidí kvůli její etnicitě.

Katana je zbraň pocházející z Japonska, jedná se o samurajský meč. Zda se v tomto případě jednalo o originál, nebo nějakou repliku chladné zbraně, policie neupřesnila.

Zadržený 36letý muž nadýchal 1,8 promile. Případ policie řeší ve zkráceném řízení, kdy za násilí proti skupině obyvatel a vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci hrozí muži až tři roky vězení.

Foto: Policie ČR

Muž ozbrojený nožem a katanou ohrožoval na Vltavské skupinu lidí kvůli její etnicitě.

Dramatické zadržení muže na Lounsku: na zásahovku vybafl od dveří

Krimi
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám