Hlavní obsah

Nasadil si kuklu a po fotbale v Plzni zbil pěstí fanouška. Hrozí mu tři roky

Plzeň

Z výtržnictví a ublížení na zdraví je podezřelý 53letý muž, který po květnovém fotbalovém zápase řádil na plzeňském stadionu. Nejdřív hodil na hřiště plastový stolek, pak si nasadil kuklu a s dalším mužem zbili fanouška pěstmi. Agresorovi hrozí až tříletý trest.

Foto: Facebook/Štruncovy sady

Stadion ve Štruncových sadech

Článek

Událost se stala po utkání domácího týmu FC Viktoria se Spartou Praha v plzeňských Štruncových sadech. „Podezřelý se účastnil zápasu jako divák. Po skončení šel na hřiště, přestože pořadatel opakovaně upozorňoval na zákaz vstupu na hrací plochu,“ sdělila policejní mluvčí Iva Vršecká.

Třiapadesátiletý muž pak hodil plastový stolek na trávu. Tím ale neskončil. Potom si nasadil kuklu na hlavu a s dalším mužem napadl fanouška druhého fotbalového týmu. „Poškozeného několikrát udeřil pěstí do hlavy,“ upřesnila Vršecká.

Výtržnosti po fotbalovém zápase v PlzniVideo: Česká televize ČT24

Útočníky museli od oběti odtrhnout až policisté. Kriminalisté agresorovi nyní sdělili podezření z výtržnictví a ublížení na zdraví. Vršecká doplnila, že muž byl za výtržnictví v minulosti už odsouzen. V případě prokázání viny mu hrozí až tříleté vězení.

Nešlo o jediný konflikt, který policisté po fotbalovém utkání řešili. Mezi chuligány se strhla bitka přímo na hřišti. Na stadionu museli zasahovat těžkooděnci. Kriminalisté před několika dny sdělili podezření z výtržnictví také 42letému muži. Ten kopl do plastové židle, která dopadla do zázemí komentátorů České televize, přičemž jednoho z nich lehce zranila.

Fotbalový fanoušek kopl do židle a zranil moderátora ČT. Hrozí mu až tříletý trest

Krimi

Výběr článků

Načítám