Hlavní obsah

Náklaďáku se pod mostem v Klatovech strhl návěs a zabil člověka. Řidič míří k soudu

Tragická nehoda v Klatovech z letošního ledna, při které se nákladnímu autu pod mostem strhl návěs a zabil spolujezdce z protijedoucího vozidla, bude mít soudní dohru. Státní zástupce podal obžalobu na 60letého řidiče náklaďáku z Chorvatska pro usmrcení z nedbalosti.

Foto: Mapy.cz

Viadukt, kde došlo k nehodě.

Článek

„Před železničním viaduktem postupně přehlédl tři dopravní informativní značky zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje 3,7 metru. Se čtyři metry vysokým návěsem vjel pod most, kde se o jeho spodní část začala bortit nástavba návěsu složená z plachty a kovové konstrukce,“ stojí v obžalobě.

Náklaďáku se pod viaduktem v Klatovech sroloval návěs. Zabil spolujezdce z protijedoucího auta

Krimi

Část nástavby dopadla na v protisměru projíždějící automobil Citroën C3 s dvoučlennou posádkou, přičemž smrtelné zranění utrpěl 59letý spolujezdec. Řidič osobáku byl pomlácený a pořezaný, záchranka ho odvezla k ošetření do nemocnice.

Sledoval navigaci

Obviněný cizinec policistům řekl, že se před místem nehody sledoval navigaci, aby věděl, kdy dorazí do místa nakládky, a spočítal si čas na cestu zpět do Chorvatska. Tvrdil, že před ním nejelo žádné jiné vozidlo, a proto se podíval na navigaci. „Když jsem zvedl oči, tak už jsem byl těsně před viaduktem a nestačil jsem s tím už nic udělat,“ dodal.

Státní zástupce navrhl pro cizince jako trest dvouletou podmínku a tříletý zákaz řízení motorových vozidel.

Výběr článků

Načítám