Hlavní obsah

Nahlédněte do speciálně upravené místnosti, kde policisté vyslýchají děti

Do nových prostor výslechové místnosti dětí nechali ve své služebně nahlédnout policisté z Kroměřížska. V podkroví hlavní budovy okresní policie vybudovali pro zvlášť zranitelné oběti trestných činů speciální prostranství, ve kterém by se měly děti cítit více přirozeně.

Vyšetřovací místnost pro dětské oběti trestných činů v KMVideo: PČR, Novinky

Článek

Speciální výslechovou místnost dokončili kroměřížští policisté před několika málo dny.

„U citlivých sexuálních nebo násilných případů hraje velkou roli prostředí, ve kterém policisté vedou s oběťmi těchto závažných činů výslech. Ten je přitom nezbytný k získávání důkazů pro potřeby trestního řízení,“ přiblížil policejní mluvčí Radomír Šiška.

Foto: PČR

Speciální vyšetřovací místnost pro zvlášť zranitelné oběti trestných činů.

Navození domácího prostředí v podobných případech přispívá podle policistů ke snížení stresové situace. Místnost proto vypadá jako podkrovní dětský pokoj. Nechybí pohovka, televize, ale ani několik plyšáků.

Foto: PČR

Speciální vyšetřovací místnost pro zvlášť zranitelné oběti trestných činů.

Prostranství je zabíráno několika kamerami umístěnými na stěnách. Ty jsou napojené na další místnost.

Foto: PČR

Další místnost, která je napojená na speciální prostranství určené pro výslech zvlášť zranitelných obětí trestných činů.

„Za pomoci nejmodernější techniky došlo nejen ke zkvalitnění výslechů, ale hlavně ke zvýšení komfortu obětí i samotných policistů,“ poznamenal Šiška s tím, že úprava speciální místnosti přišla policii na 145 tisíc korun.

Jeden z největších distributorů dětské pornografie na světě. Pražská policie dopadla mezinárodně hledaného Čecha

Krimi

Výběr článků

Načítám