Hlavní obsah

Na muže na zastávce v centru Prahy spadla římsa. Na místě zemřel

Praha
Aktualizováno

Na muže na tramvajové zastávce Lazarská spadla ve čtvrtek odpoledne římsa. Zraněný muž i přes rychlou pomoc na místě zemřel. Kus římsy padal zřejmě ze střechy. Silnice byla uzavřená, případem se zabývají kriminalisté. Hasiči pak na střeše zajistili dalších 100 kilo materiálu, který hrozil pádem.

Tragická nehoda v ulici LazarskáVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

„Aktuálně zasahujeme v Lazarské ulici v Praze 1, kde ze střechy spadl pravděpodobně kus římsy. Na místě probíhala resuscitace jednoho muže, která bohužel nebyla úspěšná,“ uvedli policisté na síti X.

Z budovy v centru Prahy se zřítily na chodník kusy mohutné výzdoby

Krimi

„Muž ve věku okolo padesáti let utrpěl vážný úraz, probíhala u něj resuscitace. Bohužel i přes veškeré snahy vzhledem k vážnosti zranění na místě zemřel,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová. Na místě zasahovala posádka záchranářů, lékař a inspektor. Podle informací Novinek muž utrpěl zejména těžký úraz hlavy.

„Policisté na místě skončili a ulice je opět průjezdná. Případ si převzali kriminalisté, kteří budou zjišťovat proč římsa spadla. Totožnost zemřelého muže zatím neznáme,“ napsala ve 14:00 policie na X.

Kus proletěl střechou zastávky

Podle aktu.cz seděl mrtvý muž na lavičce pod zastávkou. Kus římsy ale propadl skleněnou výplní střechy a muže zasáhl přímo do hlavy.

Foto: Aktu.cz

Kus římsy propadl střechou zastávky.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Popadaná suť na zastávce

Na místě zasahují také hasiči, kteří postavili u místa tragické události plentu. Na fotografii je také vidět, že na automobilovém žebříku kontrolují střechu. „Na místě spolupracujeme s policií a záchrannou službou,“ dodali na X. „Ze římsy jsme rozebrali celkově zhruba 100 kg uvolněného materiálu hrozícího pádem,“ doplnili.

„V tuto chvíli na místě pracují kriminalisté, kteří zajišťují místo činu. Budeme zjišťovat, z jakého důvodu kus římsy spadl a jestli například pád nebyl zapříčiněn zanedbáním některých povinností,“ řekl na místě události mluvčí policie Jan Daněk.

Dodal, že v době pádu římsy v místě probíhala silná bouřka. Na zastávce v tu chvíli stálo asi šest lidí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Popadaná suť na zastávce

Foto: Novinky/HZS Praha

Tragická událost v Praze

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Chybějící kus římsy na střeše domu

Srážka imprezy, elektrického audi a sdíleného vozu v pražských Řepích, čtyři zranění

Krimi

Výběr článků

Načítám